Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Πάσχα ελπίδας. Αυτές τις Άγιες ημέρες, από τον θάνατο γίνεται η Ανάσταση και ανα-γεννιέται η ζωή !!!
Πάσχα ελπίδας. Αυτές τις Άγιες ημέρες, από τον θάνατο γίνεται η Ανάσταση και ανα-γεννιέται η ζωή !!!

Πάσχα ελπίδας. Αυτές τις Άγιες ημέρες, από τον θάνατο γίνεται η Ανάσταση και ανα-γεννιέται η ζωή !!!

Γράφει η Κατερίνα Μιχαήλ

Κι όπως μετά από ένα δυνατό σεισμό γκρεμίζονται όλα, αλλά εκεί που εγκλωβίζεσαι υπάρχει μικρή χαραμάδα που επιτρέπει στο φως να μπει και λες έχω οξυγόνο! Θα αντέξω! Ακούς τους διασώστες να απεγκλωβίζουν σιγά σιγά και σκέφτεσαι πως μάλλον θα είναι η σειρά μου, πλησιάζουν. Θα αντέξω! Έτσι κι αυτές τις Άγιες ημέρες, από τον θάνατο γίνεται η Ανάσταση και ανα-γεννιέται η ζωή, το καλό νικά παρά τα βάσανα και φέρνει την ελπίδα.

Ένα τέτοιο Πάσχα ελπίδας είναι που χρειάζεται ο καθένας. Μέσα σε όλα τα δύσκολα που ο καθένας συνδιαλέγεται καθημερινά, μέσα σε όλο το άγχος, τις ανησυχίες, τις ασθένειες και σε ό,τι κλονίζει τη ψυχή και το σώμα του να μπορεί να κρατά ζωντανή αυτή την ελπίδα. Η ελπίδα γεννάει την ανθεκτικότητα, ότι δηλαδή υπάρχουν καλοί λόγοι να αντέξεις και να έχεις κουράγιο. Έχει τη δύναμη να γεννά το θετικό μέσα από το αρνητικό. Σου δίνει το κίνητρο να αναπτύσσεις ένα στόχο για τον οποίο να προσηλώνεσαι και να αφοσιώνεσαι.
Ενώ η απελπισία και η ελπίδα φαίνονται αντιφατικές εντούτοις περπατάνε χέρι χέρι. Αυτό το μήνυμα ανάμεσα σε πολλά άλλα έρχεται να σου φέρει η Ανάσταση του Κυρίου.

Να προσέχεις τον εαυτό σου σε όλα τα δύσκολα σου και να κρατάς της φλόγα της ελπίδας ζωντανή.

Κατερίνα Μιχαήλ
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεύτρια Ζευγαριών
Οικογενειακή Σύμβουλος
Σύμβουλος Γονέων

Send this to a friend