Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα το 2ο Φόρουμ για στήριξη κυπριακών προϊόντων
Η ενσωμάτωση παραδοσιακών κυπριακών γεύσεων στις γαστρονομικές εμπειρίες των ξένων τουριστών ήταν στο επίκεντρο του 2ου Φόρουμ Κυπριακού Φαγητού (CyFood B2B Forum), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα με πρωτοβουλία του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου και της εταιρείας τουρισμού.
Η συγκεκριμένη δράση είχε ως κύριο σκοπό την ενδυνάμωση της στήριξης της κυπριακής βιομηχανίας και βιοτεχνίας, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στήριξης των αυθεντικών κυπριακών προϊόντων.
Επίσης, η πρωτοβουλία αυτή είχε ως επιδίωξη την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Κύπριων παραγωγών μεταποιητικών προϊόντων με τις υπεραγορές, τις εταιρείες διανομής και τους επαγγελματίες του τουριστικού κι επισιτιστικού τομέα, προάγοντας την ενσωμάτωση αυθεντικών κυπριακών γεύσεων στις γαστρονομικές εμπειρίες των ξένων επισκεπτών.
Το φόρουμ τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου, η οποία στον χαιρετισμό της επιβεβαίωσε την στήριξη της κυβέρνησης στην αυθεντικότητα, την ανώτερη ποιότητα και την μοναδικότητα των γεωργικών προϊόντων της Κύπρου, μέσω της προστασίας που παρέχεται από τις γεωγραφικές ενδείξεις και τα αντίστοιχα συστήματα ποιότητας. «Τα προϊόντα αυτά αποτελούν τον σημαντικότερο πρεσβευτή της κυπριακής γαστρονομίας για τις εγχώριες επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας και για τις εξαγωγές μας», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου ανέφερε στην ομιλία του ότι στόχος του επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση της δύναμης των νέων τεχνολογιών, των βιώσιμων πρακτικών, η ανάπτυξη του εξαγωγικού προσανατολισμού των επιχειρήσεων και η διεύρυνση του δικτύου της εμπορικής τους δραστηριότητας, ενώ ο διοικητικός σύμβουλος της εταιρείας τουρισμού Βικτώρ Μαντοβάνης είπε ότι στόχος του φόρουμ είναι η προσφορά προς τους ξένους τουρίστες μιας πιο ποιοτικής και εμπειρικής γνωριμίας με την Κύπρο, αναδεικνύοντας την γαστρονομία και την αγροδιατροφή ως συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν παράλληλες δράσεις, οι οποίες περιλάμβαναν παρουσιάσεις ευρωπαϊκών εργαλείων στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) με έμφαση στην αγροδιατροφή καθώς και προτάσεις για τη διαχείριση αποβλήτων τροφίμων από τον Κλάδο Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών της ΤΕΣΕΚ Λάρνακας.