Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πληρώνουμε €1,000 την κάθε ώρα που λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία
Πληρώνουμε €1,000 την κάθε ώρα που λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία

Πληρώνουμε €1,000 την κάθε ώρα που λειτουργούν τα εφημερεύοντα ιατρεία

Είκοσι επτά μήνες μετρά το σύστημα των υπηρεσιών εφημερίας, που παρέχει ο ΟΑΥ τα Σάββατα, Κυριακές και Δημόσιες Αργίες από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 17:00, με προσωπικούς γιατρούς και παιδιάτρους.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση η Διευθύντρια του ΟΑΥ Έφη Καμμίτση αναφέρεται στους αριθμούς που συγκεντρώνει το σύστημα αλλά και το κόστος για κάθε ώρα λειτουργίας.

Από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024 έχουν γίνει γύρω στις 25,000 επισκέψεις και 26,000 περίπου κλήσεις. Οι περισσότερες επισκέψεις έγιναν από παιδιά σε παιδιάτρους, με τον αριθμό των επισκέψεων να είναι γύρω στις 14,000 και οι υπόλοιπες 11,000 περίπου επισκέψεις έγιναν από ενήλικες.

 

 

Από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, τα Σαββατοκύριακα, καταγράφηκαν 75 επισκέψεις για παιδιά κατά μέσο όρο και 57 για ενήλικες.

Την επόμενη χρονιά έγιναν 119 οι επισκέψεις παιδιών κατά μέσον όρο κάθε Σαββατοκύριακο και 93 για ενήλικες.

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, υπάρχει αύξηση της επισκεψιμότητας, με τον κόσμο να ενημερώνεται για τον θεσμό.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, στη Λάρνακα είναι ψηλότερος ο αριθμός των επισκέψεων σε σχέση με τον πληθυσμό, την ώρα που στη Λεμεσό είναι πολύ χαμηλότερος. Η κ. Καμμίτση αποδίδει το γεγονός στο θέμα κουλτούρας καθώς όπως λέει, υπάρχουν αρκετοί γιατροί και στις δύο πόλεις, ωστόσο ο κόσμος επιλέγει που θα αποταθεί.

Η κ. Καμμίτση αναφέρει ότι υπάρχουν ενημερώσεις για τα στοιχεία επικοινωνίας των εφημερευόντων γιατρών ή μπορεί να καλέσει στο 1700 για να ενημερωθεί το κοινό. Μπορείτε να δείτε τα εφημερεύοντα ιατρεία πατώντας εδώ.

Το κόστος
Στο σύστημα των εφημερευόντων ιατρείων συμμετέχουν όλοι οι γιατροί και αμείβονται ξεχωριστά ανά ώρα και ξεχωριστά το κέντρο από το οποίο παρέχονται οι υπηρεσίες.

Το κόστος σε παγκύπρια βάση για κάθε ώρα που λειτουργεί το σύστημα εφημεριών στοιχίζει €1000 και αφορά την αμοιβή του γιατρού και του κέντρου. Με βάση αυτό, το κάθε Σαββατοκύριακο στοιχίζει €24,000.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend