Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα χέρια της Ανακριτικής οι καταγγελίες των καθαιρουμένων μοναχών κατά κληρικών
Στα χέρια της Ανακριτικής οι καταγγελίες των καθαιρουμένων μοναχών κατά κληρικών

Στα χέρια της Ανακριτικής οι καταγγελίες των καθαιρουμένων μοναχών κατά κληρικών

Στο «μικροσκόπιο» της Ανακριτικής Επιτροπής, βρίσκεται ο φάκελος με τις καταγγελίες των καθαιρουμένων μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ εναντίον δύο τουλάχιστον κληρικών στης Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής. Αντικείμενο των καταγγελιών είναι το περιεχόμενων μηνυμάτων που, σύμφωνα με τους τρεις μοναχούς, αντάλλαξαν οι δύο με πιστούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια των μελών της Ανακριτικής Επιτροπής -της ίδιας που εξέτασε το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ- με σκοπό την πλήρη διερεύνηση, μετά και τις οδηγίες του οικείου Μητροπολίτη, Ησαΐα, για «κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησία μας με το οποιοδήποτε κόστος».

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη αλλά και νεαρό κληρικό που ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί Πρεσβύτερος. Αρμόδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για υποβολή των καταγγελιών υποδεικνύει και έναν εκδικητικό χαρακτήρα των αναφορών, λίγο μετά την απόφαση για καθαίρεση των τριών που απάρτιζαν την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

 

 

Δεν αποκλείεται, δε, το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες, δεδομένης της υποχρέωσης διερεύνησης που φέρει η Ανακριτική Επιτροπή.

 

Send this to a friend