Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Έπεσε» τρεις φορές σε μια εβδομάδα η πύλη του ΓεΣΥ, λαμβάνει μέτρα ο ΟΑΥ
«Έπεσε» τρεις φορές σε μια εβδομάδα η πύλη του ΓεΣΥ, λαμβάνει μέτρα ο ΟΑΥ

«Έπεσε» τρεις φορές σε μια εβδομάδα η πύλη του ΓεΣΥ, λαμβάνει μέτρα ο ΟΑΥ

Μέτρα λαμβάνει ο ΟΑΥ για να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθεί ένα νέο τεχνικό πρόβλημα στην πύλη του ΓεΣΥ, η οποία προκάλεσε ταλαιπωρία σε γιατρούς και ασθενείς.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ Δρ. Αντωνία Χατζηχάννα, αναφέρει ότι η διακοπή στη λειτουργία της πύλης οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα το οποίο παρατηρήθηκε γύρω στις 8:00-8:30 το πρωί της Τρίτης.

Ερωτηθείσα αν ήταν μέρος της κυβερνοεπίθεσης, η Δρ. Χατζηχάννα ξεκαθαρίζει πως η ανάδοχος εταιρεία απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό.

 

 

Τόνισε επίσης ότι ο ΟΑΥ για να αποτρέψει μια νέα διακοπή στη λειτουργία του συστήματος, αύξησε την παρακολούθηση του συστήματος.

Η Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών Μαίρη Αβρααμίδου ανέφερε ότι κράτησε μόνο μερικές ώρες το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα καθώς δεν είχαν πρόσβαση στο αρχείο του ασθενούς ώστε να μπορούν να δουν προηγούμενες εξετάσεις.

Η Δρ. Αβρααμίδου σημείωσε ότι μέσα στα πέντε χρόνια, η πύλη του ΓεΣΥ «έπεσε» 3-4 φορές, ενώ την τελευταία εβδομάδα «έπεσε» τρεις φορές, γεγονός που παραξένεψε τους γιατρούς.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΣΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης επισημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για να μην παρατηρούνται τέτοια προβλήματα, αναφέροντας ότι τα τεχνικά προβλήματα είναι αναμενόμενα, ωστόσο εκφράζει την ελπίδα ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε αν συμβεί ξανά πολύ γρήγορα το σύστημα να επανέλθει.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend