Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φωνάζουν οι προσωπικοί ιατροί: Ασθενείς τους «παραγγέλνουν» παραπεμπτικά
Φωνάζουν οι προσωπικοί ιατροί: Ασθενείς τους «παραγγέλνουν» παραπεμπτικά

Φωνάζουν οι προσωπικοί ιατροί: Ασθενείς τους «παραγγέλνουν» παραπεμπτικά

Ολοένα και πληθαίνουν οι «φωνές» προσωπικών ιατρών που καταγγέλλουν πιέσεις ασθενών, ώστε να εκδίδουν παραπεμπτικά άκριτα.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, η Αντ. της Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών, Μαίρη Αβρααμίδου, ανέφερε ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας προσπαθεί να ορίσει και περιορίσει το φαινόμενο.

«Υπάρχει μια υπερχήση των υπηρεσιών του ΓεΣΥ στην Κύπρο. Το 70% των παραπεμπτικών που εκδίδουμε είναι κατόπιν απαίτησης, ή τηλεφωνικής τέλος πάντων παραγγελίας.»

 

 

Ανάμεσα σε αυτά, βέβαια, είναι και τα χρόνια περιστατικά που είναι αιτιολογημένα.

Η κυρία Αβρααμίδου επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επιβαρύνονται δυσανάλογα οι προσωπικοί ιατροί, τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, ούτως ή άλλως, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Πολλά από αυτά που καταλήγουν σε αυτά τα περιστατικά που καταλήγουν στους ειδικούς, θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και να διαφυλλάξουμε αυτό το σχέδιο Υγείας, να το χρησιμοποιήσουμε την ώρα που δυνητικά, θα το έχουμε πραγματική ανάγκη.»

Ξεκαθαρίζοντας, παράλληλα, ότι δεν πρόκειται για θέμα «δικαιώματος» η υπερχρήση υπηρεσιών που στερούνται από άλλους ασθενείς.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend