Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καταγγελία σε βάρος γιατρού: Πήγε για επέμβαση κήλης, του προκάλεσε μόνιμη σωματική βλάβη
Καταγγελία σε βάρος γιατρού: Πήγε για επέμβαση κήλης, του προκάλεσε μόνιμη σωματική βλάβη

Καταγγελία σε βάρος γιατρού: Πήγε για επέμβαση κήλης, του προκάλεσε μόνιμη σωματική βλάβη

Καταγγελία για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια και αδικήματα, τα οποία αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, σε βάρος χειρούργου ιατρού της Λευκωσίας, προχώρησε πριν από μερικές βδομάδες, 34χρονος ασθενής.

Ο παραπονούμενος ισχυρίζεται ότι κατά την έναρξη της χειρουργικής επέμβασης για αποκατάσταση βουβωνοκήλης, ο γιατρός του προκάλεσε διεγχειρητική ιατρογενή τρώση της δεξιάς λαγόνιου αρτηρίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται πολύ μέχρι σήμερα.

Ο παραπονούμενος μέσω επιστολής που απέστειλε ο δικηγόρος του Θεόδουλος Παπαβασιλείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, υποστηρίζει ότι προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης η οποία δηλώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2024, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από τον γιατρό, ο οποίος, ωστόσο, όπως καταγγέλλεται, πληρώθηκε κανονικά από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην πολυσέλιδη επιστολή – καταγγελία που έγινε στις Αρχές, ο 34χρονος λόγω της επείγουσας ιατρικής κατάστασης του, μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του ιδιωτικού νοσοκομείου και ακολούθως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της τρώσης της δεξιάς λαγόνιου αρτηρίας με τοποθέτηση στεντ από ομάδα αγγειοχειρούργων. Όπως υποστηρίζει ο παραπονούμενος ασθενής, ο γιατρός πληρώθηκε και για τη νέα επέμβαση που έγινε.

Ο 34χρονος παρέμεινε νοσηλευόμενος στο ιατρικό κέντρο για περίοδο 18 ημερών, ενώ έλαβε εξιτήριο από τον γιατρό του στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι του έκανε σύγκληση βουβωνοκήλης τοποθετώντας πλέγμα.

Επιπρόσθετα, αναγράφεται ότι υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική αποκατάσταση αριστερής βουβωνοκήλης και λαπαροσκοπική αποκατάσταση αριστερής κιρσοκήλης, τρώση δεξιάς λαγόνιας αρτηρίας από το trocar καθώς και λαπαροτομία συρραφή αιμορραγούντος αγγείου και τοποθέτηση στεντ στην έξω λαγόνιο δεξιά από αγγειοχειρούργους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 34χρονος υποστηρίζει ότι συνεπεία του τραυματισμού της λαγόνιας αρτηρίας κατά τη διεγχειρητική διαδικασία από τον συγκεκριμένο γιατρό, έχει υποστεί σοβαρή και μόνιμη κινητική σωματική βλάβη στο κάτω μέρους του σώματός του, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του.

Ο ασθενής μετά τα όσα πέρασε με την υγεία του, υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις από άλλους ιατρούς, οι οποίοι διαπίστωσαν όπως υποστηρίζει, ότι δεν είχε βουβωνοκήλη ή κιρσοκήλη.

Ο 34χρονος μάλιστα υποβλήθηκε και σε διαγνωστική εξέταση υπερηχογραφήματος κοιλίας από γιατρό αλλά και σε διαγνωστική εξέταση, με τον γιατρό να διαπιστώνει ότι δεν παρατηρείτο εικόνας βουβωνοκήλης, αλλά παρατηρούντο μερικοί αντιδραστικοί λεμφαδένες στην αριστερή περιοχή. Ο συγκεκριμένος ιατρός δεν διαπίστωσε τοποθέτηση πλέγματος, όπως αναγράφεται γραπτώς στο εξιτήριο του γιατρού, που είχε δοθεί στο ασθενή μετά και τη χειρουργική επέμβαση.

Ο 34χρονος θέλοντας να βεβαιωθεί για όσα του είχαν αναφέρει άλλοι γιατροί, επισκέφθηκε και εξετάστηκε εκ νέου από παθολόγο, χειρούργο και ακτινολόγο, οι οποίοι όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, διαπίστωσαν ότι δεν είχε υποβληθεί ποτέ σε χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης και δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά από τις ιατρικές γνωματεύσεις τεσσάρων γιατρών, ο νεαρός προχώρησε στο διορισμό πραγματογνώμονα, ο οποίος στη βάση του ιστορικού του και του ιατρικού φακέλου αλλά και των εξετάσεων, προχώρησε στη σύνταξη ιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο «καταγγελλόμενος ιατρός, ήταν αμελής κατά την εκτέλεση των ιατρικών του καθηκόντων διεγχειρητικά ενώ δεν υπήρχε σαφής ένδειξη ύπαρξης βουβωνοκήλης για την οποία ο ασθενής θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση». Θέση την οποία στηρίζει και ο συγκεκριμένος παθολόγος.

Μιλώντας στον «Φ», ο δικηγόρος του 34χρονου αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, ζητώντας να διοριστεί μέλος της Δύναμης για να διερευνήσει την ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού καθώς και να του ληφθεί κατάθεση. Ο νομικός σύμβουλος του 34χρονου ασθενή ζητά επίσης όπως παραδοθεί ο ιατρικός φάκελος του πελάτη του.

Πέραν των πιο πάνω, ο κ. Παπαβασιλείου επισημαίνει ότι έγινε καταγγελία και στον ΟΑΥ, καλώντας του αρμοδίους να διερευνήσουν τα όσα έγιναν, αφού το κόστος της πρώτης επέμβασης καταβλήθηκε, χωρίς η επέμβαση να έχει γίνει.

Πηγή: Φilenews

Send this to a friend