Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στη «μέση» των σχεδίων εκκένωσης η Κύπρος, «φωτιά» στα τηλέφωνα για τα καταφύγια
Στη «μέση» των σχεδίων εκκένωσης η Κύπρος, «φωτιά» στα τηλέφωνα για τα καταφύγια

Στη «μέση» των σχεδίων εκκένωσης η Κύπρος, «φωτιά» στα τηλέφωνα για τα καταφύγια

Σε ετοιμότητα βρίσκονται δεκάδες χώρες για να απομακρύνουν τους πολίτες τους από τον Λίβανο. Τα σχέδια έχουν καταρτιστεί, με αρκετά κράτη να έχουν στο επίκεντρο αυτών την Κύπρο, ώστε να επιτευχθούν οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης.

Σύμφωνα με το Reuters, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, είναι χώρες που έχουν ξεκινήσει να μεταφέρουν προσωπικό και εξοπλισμό στο νησί για τον σκοπό αυτό, παρά το γεγονός πως καμία χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει δρομολογήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκκένωση και αυτό γιατί το αεροδρόμιο της Βηρυτού είναι ακόμη ανοικτό.

Την ίδια ώρα, στην Κύπρο με το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι 60 πολίτες από το Λίβανο. Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την άφιξή τους ήταν άκρως συγκινητικές, καθώς «έπεσαν» στις αγκαλιές των δικών τους, οι οποίοι ανέμεναν με αγωνία να φύγουν από την κόλαση του πολέμου και να πατήσουν σε ασφαλές έδαφος.

 

 

Πάντως την ώρα που ηχούν όλο και πιο δυνατά οι σειρήνες του πολέμου στη Μέση Ανατολή, η Κύπρος βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για μια σειρά από ζητήματα. Μεταξύ αυτών τα καταφύγια για τους πολίτες. Αυτό που γίνεται αντιληπτό τις τελευταίες ώρες είναι ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν γνωρίζουν που βρίσκεται το πλησιέστερο καταφύγιο στο σπίτι τους. Γι’ αυτό και πήραν φωτιά τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα της Πολιτικής Άμυνας.

 

Send this to a friend