Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στα γραφικά δρομάκια της κοινότητας του Κόρνου τo 11ο Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού
Στα γραφικά δρομάκια της κοινότητας του Κόρνου τo 11ο Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού

Στα γραφικά δρομάκια της κοινότητας του Κόρνου τo 11ο Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού

 

 

To 11ο Φεστιβάλ Κόκκινου Πηλού λαμβάνει χώρα στα γραφικά δρομάκια του Κόρνου, από τις 4 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου. 

Διοργανώνεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κόρνου και τον Δήμο Λευκάρων και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη να γνωρίσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και την τέχνη της αγγειοπλαστικής με κόκκινο πηλό, η οποία έχει συνδέσει τον Κόρνο με την παράδοση και την ιστορία της Κύπρου.

Η τέχνη της Αγγειοπλαστικής έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τον κόκκινο πηλό, με την ιδιαίτερη υφή και το ζεστό του χρώμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της παράδοσης. Οι πρόγονοί μας τον χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν χρηστικά αντικείμενα και στολίδια, που όχι μόνο εξυπηρετούσαν τις καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και καλλιεργούσαν την αισθητική τους. Με την ίδια αγάπη και φροντίδα, οι σημερινές μαστόρισσες συνεχίζουν αυτή την παράδοση, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και την τέχνη αυτή του χωριού.

 

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν το φεστιβάλ να αποτελέσει όχι μόνο μια γιορτή τέχνης και παράδοσης της αγγειοπλαστικής τέχνης, αλλά να λειτουργήσει και ως ευκαιρία ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων και να φέρουν κοντά ανθρώπους με κοινές αγάπες και ενδιαφέροντα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές επιδείξεις κατασκευής αγγείων από κόκκινο πηλό, καθώς και να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, όπου θα μάθουν τις βασικές τεχνικές της αγγειοπλαστικής.

Επιπλέον, υπάρχει εκθεσιακός χώρος με μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα από κόκκινο πηλό, καθώς και άλλες παραδοσιακές δημιουργίες από τεχνίτες της περιοχής μας. Στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, τα καφενεία και η πλατεία θα μεταμορφωθούν σε ανοικτό εκθεσιακό χώρο γεμάτο χρώμα και δημιουργικότητα όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα, να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα όπως μέλι, χαλούμι και τραχανά, βότανα, παλουζέ και να απολαύσουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις.

  • Κόρνος, 4-6 Οκτωβρίου, 22532170, 97606819

 

Send this to a friend