Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι στην ορεινή Λάρνακας
Δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι στην ορεινή Λάρνακας

Δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι στην ορεινή Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες, για τη δημιουργία μελισσοκομικού μονοπατιού στην κοινότητα Βάβλας, το οποίο είναι το δεύτερο που υλοποιείται, στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης των εννέα μελισσοχωριών της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, μετά από εκείνο της Βαβατσινιάς.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ερχόμενου Οκτωβρίου και ο νέος περίπατος στη φύση που θα προσφέρει το δεύτερο μελισσοκομικό μονοπάτι θα συνδυαστεί με τη δημιουργία της πλατφόρμας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών στα μελισσο­χώρια της ορεινής Λάρνακας, την οποία ήδη επιμελείται η τοπική εταιρεία τουρισμού.

 

Το καινούργιο μελισσοκομικό μονοπάτι της Βάβλας ξεκινά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και καταλήγει στο παραδοσιακό πηγάδι και τη χαβούζα.

Η ανάπλαση και η ανάδειξη του παραδοσιακού πηγα­διού και της χαβούζας, που αποτελού­σαν την περίοδο μεταξύ 1917 – 1925 την κύρια πηγή πόσιμου νερού για ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων του χωριού, ολοκληρώθηκε πριν από μερικά χρόνια μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Τμήματος Δασών.

Ως εκ τούτου, τα δύο υπό αναφορά σημαντικά σημεία αναφοράς και πολι­τιστικής κληρονομιάς της Βάβλας, θ’ αποτελούν μέρη του νέου μελισσοκομικού μονοπατιού.

Να σημειωθεί, ότι το μελισσοκομικό μονοπάτι της Βάβλας, υλοποιείται έπειτα από συνεργασία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας και του Δικτύου Τροόδους, με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Περιλαμβάνει ξύλινες ενημερωτικές πινακίδες, ξενο­δοχεία μελισσών, κυψέλες, παγκάκια ξεκούρασης, αναλόγια, ενώ θα τοποθετηθούν κι ενημερωτικές πινακίδες για τα μελισσοκομικά φυτά που υπάρχουν κατά μήκος του μονοπατιού.

Η δημιουργία του νέου μελισσοκομικού μονοπατιού, που θα προσφέρει έναν μοναδικό περίπατο στη φύση, αναμένεται ν’ αυξήσει την επισκεψιμότητα στην ορεινή περιοχή της Λάρνακας, ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Send this to a friend