Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων
6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

 

 

Ο Δήμος Αθηένου με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει ότι το 6ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία, διατηρεί τον πρωταρχικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την ανάδειξη όλων των αθηενίτικων προϊόντων. Οι ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί θα αρχίσουν στις 10.00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων, σε συνδυασμό με την ευκαιρία που θα έχουν οι επισκέπτες να αγοράσουν τα πασίγνωστα αθηενίτικα προϊόντα, η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια, όπως την παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού, χαλλουμιού, τραχανά και γλυκού του αμυγδάλου, είναι ένα μικρό δείγμα από τις πλούσιες δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

 

Αυτό θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται το υγιεινό πρόγευμα από αθηενίτικα προϊόντα  για τους μικρούς μας φίλους με διατροφικές συμβουλές από ειδικό, καθώς και δραστηριοτήτων ζωγραφικής και κατασκευών, η πραγματοποίηση των βιωματικών εργαστηρίων, η προετοιμασία συνταγών από αθηενίτικα προϊόντα από γνωστό σεφ, η ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση (Live Link) με το LOVE FM, ζωντανή μουσική και τραγούδια υπό την καλλιτεχνική  διεύθυνση του Ευθύβουλου Θεοχάρους, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και άλλους φορείς,  και άλλες δραστηριότητες.

Η πραγματοποίηση του 6ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων καταδεικνύει τον σημαντικό και καθοριστικό ρόλο της Αθηένου στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων,  καθώς και στην  τεράστια συνεισφορά των αθηενιτών παραγωγών στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και άλλων δραστηριοτήτων.

Κοπιάστε στην Αθηένου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, για μια μοναδική εμπειρία γεύσεων, αλλά και για να περάσετε μια όμορφη και πλούσια σε δράσεις μέρα, παρέα με μουσική, φαγητό και διασκέδαση.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κυρίας Μαρίας Παναγιώτου, η οποία θα παραστεί και θα χαιρετήσει το Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

Αθηένου! Εκεί που είστε πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι!

 

 

Send this to a friend