Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Καθοριστικές θεωρούνται οι προσεχείς μέρες, όσον αφορά το διαχρονικό αίτημα της Λάρνακας, να φιλοξενήσει την Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Οι διαδικασίες για ίδρυση της υπό αναφορά σχολής έχουν μπει στην τελική ευθεία και αυτό που απομένει είναι το πράσινο φως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε, ότι προεκλογικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε εκφράσει δημόσια τη βούληση να ικανοποιήσει το αίτημα της Λάρνακας, για φιλοξενία πανεπιστημιακής σχολής και πλέον οι αρχές της πόλης, αναμένουν όπως μετουσιώσει αυτή τη βούληση σε πράξη.

 

Όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός το ΤΕΠΑΚ αναμένεται να υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών τα συμπληρωματικά στοιχεία που είχαν ζητηθεί σε σχέση με παραμέτρους, που άπτονται με την οικονομική βιωσιμότητα της σχολής.

Την ίδια ώρα, σημαντικές είναι και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος Λάρνακας, προκειμένου να γίνουν βήματα προόδου ως προς την ωρίμανση του έργου σε σχέση με τις κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Λάρνακας υπέγραψε πριν από μερικές μέρες νέα σύμβαση με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, με την οποία ρυθμίζεται νομικά η δυνατότητα στέγασης της εν λόγω σχολής στις εγκαταστάσεις του Κυπριακού Ινστιτούτου Θάλασσας και Ναυτιλίας (CMMI), στην περιοχή Μακένζι.

Το κόστος για τον σχεδιασμό, την κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων και τον εξοπλισμό εκτιμήθηκε στα 16 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θ’ απαιτηθούν γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια για λειτουργικά έξοδα.

 

Πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Radisson blue στη Λάρνακα η δημοσιογραφική διάσκεψη, για το Α’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS (Νεόφυτος – EASPD).

Σκοπός της δημοσιογραφικής διάσκεψης η ενημέρωση για το Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 5 Νοεμβρίου 2024 στη Λάρνακα.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος», την EASPD και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Λάρνακα 2030, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας και του Υπουργείου Παιδείας.

Με το σύνθημα “Μαζί είμαστε καλύτεροι!”, το φεστιβάλ προάγει ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, ενισχύοντας την κοινή μας κατανόηση και εκτίμηση της διαφορετικότητας.

 

Send this to a friend