Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Την Τρίτη στη Λάρνακα η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Α’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS (Νεόφυτος – EASPD)
Την Τρίτη στη Λάρνακα η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Α’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS (Νεόφυτος – EASPD)

Την Τρίτη στη Λάρνακα η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Α’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS (Νεόφυτος – EASPD)

 

 

Πραγματοποιείται την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12.00 μ. η στο ξενοδοχείο Radisson blue hotel η δημοσιογραφική διάσκεψη, για το Α’ Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αναπηρίας DIS (Νεόφυτος – EASPD) και σε αυτή θα παρευρεθούν ο αντιδήμαρχος Λάρνακας κ. Ιάσωνας Ιασωνίδης, αντιπροσωπεία από την Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος», οι εκπρόσωποι της  EASPD και αντιπρόσωποι από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Λάρνακα 2030.

Σκοπός της δημοσιογραφικής διάσκεψης η ενημέρωση για το Πρώτο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αναπηρίας DIS, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου 2024 στη Λάρνακα, μια πόλη που φημίζεται για την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τη ζωντανή της κοινότητα. Συνδιοργανώνεται από την Οργάνωση Πολιτισμού «Νεόφυτος», την EASPD και την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030 Λάρνακα, με την υποστήριξη του Δήμου Λάρνακας, του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.

Το φεστιβάλ αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, προάγοντας τη συμπερίληψη των ανθρώπων με αναπηρία και την αξία της διαφορετικότητας. Μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, ανακοινώσεις ακαδημαϊκών και παρουσιάσεις σημαντικών έργων για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, το φεστιβάλ στοχεύει να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τον πολιτιστικό διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

 

Το Φεστιβάλ αντλεί το όνομά του από την ετήσια εικαστική έκθεση DIS, που διοργανώνει η «Νεόφυτος» από την ίδρυσή της. Φέτος, η έκθεση αποκτά πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, προσκαλώντας συμμετοχές και από άλλες χώρες, και προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για καλλιτέχνες και δημιουργούς με αναπηρία να προβάλουν το έργο τους.

Με το σύνθημα “Μαζί είμαστε καλύτεροι!”, το φεστιβάλ προάγει ένα μήνυμα ενότητας και συνεργασίας, ενισχύοντας την κοινή μας κατανόηση και εκτίμηση της διαφορετικότητας. Το φεστιβάλ δεν είναι μόνο μια γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και μια ισχυρή δήλωση υπέρ της κοινωνικής ένταξης και της πολιτιστικής πολυμορφίας.

Η Λάρνακα θα μεταμορφωθεί σε έναν ζωντανό κόμβο δημιουργικότητας, όπου η τέχνη θα λειτουργεί ως γέφυρα που ενώνει ανθρώπους και ιδέες από όλη την Ευρώπη.

Send this to a friend