Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζει το εργοτάξιο σε Ακρόπολη – Αλκή
Αρχίζει το εργοτάξιο σε Ακρόπολη – Αλκή

Αρχίζει το εργοτάξιο σε Ακρόπολη – Αλκή

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η ταλαιπωρία θα είναι αναπόφευκτη, το έργο όμως θεωρείται σημαντικό για τον εξωραϊσμό του αστικού εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, γι’ αυτό και οι δημοτικές αρχές φρόντισαν να ενημερώσουν έγκαιρα τους επηρεαζόμενους κατοίκους και καταστηματάρχες για τα κατασκευαστικά έργα που αρχίζουν προσεχώς.

Ο λόγος για την ανάπλαση κι ενοποίηση των κεντρικών πλατειών Ακρόπολης και Αλκής και των δρόμων γύρω από την περιοχή, ένα έργο που εντάσσεται στην Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων για διευκόλυνση ΑμεΑ στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

 

Η ενημερωτική συνάντηση του δημάρχου Ανδρέα Βύρα με τους επηρεαζόμενους δημότες, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (19/9) στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας. Έγινε ενημέρωση για τον επηρεασμό που θα έχει η τοπική κοινότητα από τις εργασίες στο πλαίσιο εξωραϊσμού των πλατειών, για τις διευθετήσεις που θα γίνουν όσον αφορά την τροχαία κίνηση, ενώ στους παρευρισκόμενους τονίστηκε η σημασία του έργου για τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της εικόνας της γύρω περιοχής. Έγινε, επίσης, ενημέρωση για τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα των εργασιών.

Ο κ.Βύρας ανέφερε ότι θα υπάρξει προσωρινός επηρεασμός κατά τη διάρκεια υλοποίησης των έργων και ανέλυσε τις απαραίτητες ενέργειες που θα ληφθούν για την όσο το δυνατό μείωση της όχλησης εις βάρος των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Το εργοτάξιο για την ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης – Αλκής ξεκινά σήμερα Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση ΑμεΑ ξεκινά (συμβατικά) στις 7 Οκτωβρίου.

 

Δωρεάν στάθμευση

—————————-

Όπως αναφέρθηκε, κάθε κομμάτι που θα ολοκληρώνεται θα παραδίδεται στην κυκλοφορία, ενώ κάθε πολυκατοικία ή υποστατικό θα έχει πρόσβαση (για τους πεζούς) κατά την διάρκεια των έργων. Σε κάποια σημεία θα είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων.

Ο Α. Βύρας είπε ότι έχει δοθεί προσωρινή λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των επηρεαζόμενων κατοίκων κι εργαζομένων στην περιοχή, αφού τους παραχωρήθηκε δωρεάν στάθμευση στον νέο δημοτικό χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας για όσο καιρό διαρκέσουν τα έργα.

Τον ίδιο χώρο στάθμευσης θα χρησιμοποιούν και οι προμηθευτές. Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με την υλοποίηση του έργου. Από την πλευρά του, ο κ.Βύρας τους διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινότητα για να εξασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη των εργασιών και η ελαχιστοποίηση των δυσκολιών και της ταλαιπωρίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την ολοκλήρωση των έργων, σύμφωνα και με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν, η περιοχή των δύο πλατειών δεν θα θυμίζει σε τίποτε την υφιστάμενη κατάσταση.

Τα έργα θα εκτελεστούν από την εταιρεία Miltiades Neophytou Civil Engineering Contractor & Developments Ltd. Το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 14 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ευρωπαικό Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Η ανάπλαση των πλατειών Ακρόπολης και Αλκής υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026, ενώ η Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων στο εμπορικό κέντρο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2026.

 

 

 

Send this to a friend