Home ΛΑΡΝΑΚΑ Άλκης Αναστασιάδης: Η προσφορά μου στον ΠΑΣΥΚΑΦ γεμίζει με νόημα τη ζωή μου»
Άλκης Αναστασιάδης: Η προσφορά μου στον ΠΑΣΥΚΑΦ γεμίζει με νόημα τη ζωή μου»

Άλκης Αναστασιάδης: Η προσφορά μου στον ΠΑΣΥΚΑΦ γεμίζει με νόημα τη ζωή μου»

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

 Άλκης Αναστασιάδης, ένας άνθρωπος της Λάρνακας, ένας ενεργός πολίτης, που  δουλεύει για την πόλη του, για τους συμπολίτες τους και είναι δίπλα στον άνθρωπο γενικά. Με αρκετούς τίτλους στο ενεργητικό του και με πολλές ευθύνες, αλλά πάντα με το χαμόγελο και την καλή διάθεση.

Α’ Αντιπρόεδρος ΕΟΑΛ ( Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας), Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας ( ΔΗΣΥ), Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Πρασίνου και Ανώτερος Λειτουργός Στρατηγικής και Προγραμματισμού ΠΑΣΥΚΑΦ ( Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων).

 

 

Σε βλέπουμε να τρέχεις καθημερινά για όλα όσα συμβαίνουν στη Λάρνακα και όχι μόνο. Τι κάνει ο Άλκης Αναστασιάδης από το πρωί μέχρι το βράδυ

«Η εμπλοκή και ανάμειξη μου στα κοινά όπως επίσης και ο χώρος της πολιτικής προϋποθέτει πολλές απαιτήσεις, θυσίες, εντατική δουλειά με συνέπεια, αφοσίωση και πολλές αντοχές. Πρέπει να είσαι διαρκώς σε εγρήγορση για να μπορείς να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να δίνεις λύσεις στα ζητήματα που αναφύονται στην καθημερινότητα.

Από το πρωί ξεκινάνε οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις στη δουλειά και στη συνέχεια οι συναντήσεις με δημότες, συνεδρίες στο Δήμο Λάρνακας και στον ΕΟΑΛ, εκδηλώσεις και φυσικά ώρες ατέλειωτες στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή».

 

Αγαπητός στο κόσμο της πόλης σου

«Η αγάπη, η στήριξη και η εμπιστοσύνη του κόσμου που με ανέδειξε για δεύτερη συνεχόμενη θητεία ως Δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας, καθώς και η εκλογή μου στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου του ΕΟΑΛ από τους αντιπροσώπους των Δήμων και Κοινοτήτων που συμμετέχουν στο συμβούλιο, μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να υπηρετώ την πόλη και Επαρχία μας».

 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Να μας μιλήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος Άλκης Αναστασιάδης για τη Λάρνακα και τα προβλήματα της πόλης του

«Μια πόλη με 4000 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού που συνδυάζει την αρχαία κληρονομιά και τη σύγχρονη ζωή, γραφική, ζεστή αλλά  πρωτίστως ανθρώπινη και φιλόξενη.

Η Λάρνακα γίνεται σταδιακά ένας κόμβος καινοτομίας και δημιουργικότητας διατηρώντας παράλληλα την παράδοση και την πολιτιστική της ταυτότητα. Αυτή η ανάπτυξη ενισχύει την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και προσφέρει ευκαιρίες για ένα φωτεινό μέλλον. Στην πόλη μας βλέπουμε αρκετά έργα να ολοκληρώνονται  και αρκετά νέα έργα που βρίσκονται στα στάδια του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Αναμφίβολα, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Η πρόοδος που έχουμε κάνει είναι σημαντική αλλά απαιτείται επιμονή και συλλογική προσπάθεια για να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες μας πάντα με στόχο την έμπρακτη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας.

Βέβαια, δεν είμαι εξ’ αυτών που αρέσκονται στο να ωραιοποιούν καταστάσεις λέγοντας πως όλα είναι τέλεια. Σίγουρα έχουμε αρκετά προβλήματα στην πόλη μας τα οποία πρέπει να τύχουν επίλυσης.

Το δεύτερο σκέλος της απάντησής μου, έχει να κάνει με τα προβλήματα της πόλης μας.

  1. Το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Βλέπουμε αρκετά καταστήματα να κλείνουν και αρκετά να είναι στο χείλος του γκρεμού. Θα πρέπει να πούμε πως καταβάλλουμε αρκετές προσπάθειες για να βρούμε εκείνες τις  λύσεις που θα μας βοηθήσουν να αναστήσουμε το κέντρο της πόλης μας. Αρχές της άλλης εβδομάδας ξεκινάνε δύο μεγάλα έργα, τα οποία αφορούν την ενοποίηση της Πλατείας ΑΛΚΗΣ και ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Πέραν από τα πολεοδομικά έργα βελτίωσης που τροχοδρομούνται και υλοποιούνται, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι επενδύσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης είναι αυτά που θα συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης και ανάπτυξης του κέντρου της πόλης μας.
  2. Η γκετοποίηση περιοχών και η υποβάθμιση της εικόνας συγκεκριμένων περιοχών της πόλης μας αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα. Θα πρέπει το Κράτος άμεσα να βρει τις κατάλληλες λύσεις και να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι ρατσιστής, όμως η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά δεν αρμόζει στην πόλη μας. Υπάρχουν γειτονίες που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ο κόσμος και άλλες γειτονίες που ηλικιωμένοι φοβούνται να βγουν έξω από το σπίτι τους.
  3. Όσον αφορά την καθαριότητα να αναφέρω ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και εννοείται ότι χρήζει βελτίωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την Υπηρεσία Υγειονομείου και Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, ώστε η πόλη να διατηρείται καθαρή. Παράλληλα όμως χρειάζεται να αλλάξουμε τη δική μας νοοτροπία, καθώς βλέπουμε αρκετές περιοχές της πόλης να έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους και να τρέχουν τα συνεργεία για να καθαρίσουν τις ακαθαρσίες. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, καθημερινή επόπτευση και σε περιπτώσεις που απαιτείται επιτήρηση ως προς τη μη συμμόρφωση των δημοτών.  Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα διάφορα προβλήματα καθώς και να βελτιώσουμε την συνολική εικόνα της πόλης μας».

 

«Πως βλέπεις το θέμα λιμάνι και μαρίνα

“Μετά το ναυάγιο της συμφωνίας για το Λιμάνι  – Μαρίνα Λάρνακας και την απόφασης της Κυβέρνησης για τερματισμό της σύμβασης, οι αντιδράσεις όλων των πολιτών ήταν αναμενόμενες καθώς ήλπιζαν σε μια θετική εξέλιξη. Αδιαμφισβήτητα αυτό άφησε ξανά στάσιμη την πόλη μας, βλέποντας την προσπάθεια πολλών δεκαετιών να καταρρίπτεται. Πλέον οι δύο υποδομές θα έχουν διαφορετική πορεία με τη βαρύτητα σε πρώτη φάση να δίνεται στην αναβάθμιση της Μαρίνας. Να σημειωθεί ότι η προτάσεις προήλθαν από τις τοπικές αρχές και την ad hoc επιτροπή πόλης.  Όσον αφορά το Λιμάνι, θα αναμένουμε τις εξελίξεις που θα προκύψουν αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που θα οριστούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως ακριβώς μας έχει υποσχεθεί ο Υπουργός Μεταφορών».

 

Α’ Αντιπρόεδρος ΕΟΑ Λάρνακας άλλος ένας τίτλος με αρκετές ευθύνες. Πως είναι οι πρώτοι μήνες

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους μου που συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των Δήμων και Κοινοτήτων της Επαρχίας μας στον ΕΟΑΛ, οι οποίοι με έχουν τιμήσει με τη ψήφο εμπιστοσύνη τους.

Ο νεοσύστατος Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης,  στο ξεκίνημα του, καλείται να διαχειριστεί αρκετές δυσκολίες και προκλήσεις το οποίο ήταν αναμενόμενο. Ο Οργανισμός παρέχει κάτω από την ομπρέλα του τις υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, αδειοδότηση της ανάπτυξης και  πράσινα σημεία.

Όπως σε κάθε μεγάλη μεταρρύθμιση, αναμέναμε πως  θα προκύψουν κάποιες δυσκολίες, καθώς τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν ενταχθεί σε ένα νέο μοντέλο λειτουργείας θα πρέπει να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα.

Θα πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα, ώστε να συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών μας που είναι η αποστολή και η στόχευση μας. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού».

 

Και τέλος ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε βλέπουμε πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις δίπλα στον άνθρωπο

«Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εδώ και 38 χρόνια βρίσκεται δίπλα στα άτομα με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειες τους, προσφέροντας υπηρεσίες και προγράμματα, σε κάθε βήμα της ζωής τους, από τη μέρα της διάγνωσης μέχρι και την αποθεραπεία.

Εργάζομαι στον ΠΑΣΥΚΑΦ από το 2014. Συγκεκριμένα από το 2014 μέχρι το 2022 ήμουν στη θέση του Κοινωνικού Λειτουργού Λάρνακας/ Αμμοχώστου (Μέλος της ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας) και ακολούθως από το 2022 είμαι στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού Στρατηγικής και Προγραμματισμού. Το να υπηρετείς ένα σύνδεσμο ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και στις οικογένειές τους, σαφώς και αποτελεί λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Αυτή η προσφορά μου δίνει το προνόμιο  να μπορώ να βοηθήσω και να στηρίξω τους συνανθρώπους μου, προσφέροντας μου την προσωπική ικανοποίηση η οποία γεμίζει με νόημα τη ζωή μου».

 

Σε ευχαριστώ πολύ Άλκη μου γι’ αυτή την όμορφη κουβέντα που είχαμε. Να σου ευχηθούμε καλή συνέχεια και δύναμη να συνεχίζεις το μεγάλο σου έργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend