Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, σχετικά με το καθεστώς και το κόστος ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής στη μαρίνα Λάρνακας, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών, το οποίο υποστηρίζει ότι οι τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών διαμαρτύρονται για τα υψηλά, κόστα ελλιμενισμού που συνεχίζουν να καταβάλλουν στη μαρίνα Λάρνακας ακόμα και μετά τη λύση της σύμβασης με την Kition Ocean Holdings, διευκρινίζοντας ότι συγκρίνουν το κόστος ελλιμενισμού που ισχύει σε άλλους κρατικούς χώρους που ανήκουν στο Υπουργείο Μεταφορών, και όχι σε αλιευτικά καταφύγια.

Με ανακοίνωσή τους, επικρίνουν έντονα τον κ. Βαφεάδη, κατηγορώντας τον ότι επιμελώς αποφεύγει να σχολιάσει τις ξεκάθαρες αναφορές του σωματείου τους και να συγκρίνει τις τιμές κρατικών χώρων ελλιμενισμού που προσφέρουν ανάλογες υπηρεσίες με την μαρίνα Λάρνακας.

 

Σχολιάζοντας, εξάλλου, την προσπάθεια του Υπουργού Μεταφορών να συγκρίνει τιμές ελλιμενισμού που ισχύουν στην Ελλάδα, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών αναφέρει ότι ο Α. Βαφεάδης στις τελευταίες δημόσιες δηλώσεις του, επέλεξε να συγκρίνει τη μαρίνα Λάρνακας με μια από τις πιο ακριβές μαρίνες στην Ελλάδα, αποφεύγοντας ν’ αναφερθεί στις εκατοντάδες άλλες επιλογές ελλιμενισμού που μπορούν να έχουν οι ιδιοκτήτες σκαφών στην Ελλάδα, είτε σε κρατικούς, είτε σε δημοτικούς χώρους, σε πραγματικά χαμηλές τιμές.

Περαιτέρω, υποστηρίζουν ότι οι υπόλοιπες μαρίνες της Κύπρου έχουν ειδικές προσφορές μ’ εκπτώσεις στις δημοσιευμένες τιμές τους, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που, όπως επισημαίνουν, πέραν των 40 σκαφών έχουν εγκαταλείψει το τελευταίο διάστημα τη μαρίνα Λάρνακας και πήγαν στην Αγ. Νάπα.

 

Άσκηση για διαχείριση τρομοκρατικού κτυπήματος και για εκδήλωση πυρκαγιάς, με την ονομασία «ΤΡΙΤΩΝΑΣ 2024» πραγματοποιείται αυτή την ώρα και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 11.30 το πρωί σε λιμενική εγκατάσταση του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στην άσκηση θα συμμετάσχουν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, καθώς επίσης και άλλες Υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στο Ενεργειακό Κέντρο.

Στόχος της άσκησης είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας, ανταπόκρισης, αλλά και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών. Ενόψει των πιο πάνω, η Αστυνομία επισημαίνει ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας από το κοινό, αφού πρόκειται για άσκηση.

 

Send this to a friend