Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάνω από 125 κιβώτια με σχολικά είδη για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών
Πάνω από 125 κιβώτια με σχολικά είδη για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών

Πάνω από 125 κιβώτια με σχολικά είδη για στήριξη παιδιών ευάλωτων οικογενειών

 

 

Πέραν των 125 κιβωτίων, με εκατοντάδες σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, βιβλία/παραμύθια, εκπαιδευτικά παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη, απαραίτητα για το σχολείο, κατάφερε α συγκεντρώσει το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά την εκστρατεία «ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά» και στέκεται δίπλα στα παιδιά ευάλωτων οικογενειών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ελληνική Τράπεζα, αναφέρει πως στόχος της  μέσα από αυτή την εκστρατεία είναι να συμβάλει, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Σημειώνεται πως η εκστρατεία υλοποιείται για 10η συνεχή χρονιά από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ).

 

Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα φέτος, για πρώτη χρονιά, τα μέλη του προσωπικού κινητοποιήθηκαν με ενεργό δράση σε όλες τις επαρχίες, συγκεντρώνοντας μια σημαντική ποσότητα σχολικών ειδών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το προσωπικό κατάφερε να συγκεντρώσει πέραν των 125 κιβωτίων με εκατοντάδες σχολικά είδη, όπως τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, βιβλία/παραμύθια, εκπαιδευτικά παιχνίδια και διάφορα άλλα είδη, απαραίτητα για το σχολείο.

Επιπρόσθετα, η Ελληνική Τράπεζα, έχει προσφέρει στο ΠΣΣΕ έπιπλα (γραφεία, βιβλιοθήκες, καρέκλες) και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και μπορούν να παραχωρηθούν για χρήση από όσους το έχουν ανάγκη.

Τόσο τα σχολικά είδη, όσο και ο σχολικός εξοπλισμός παραλήφθηκαν από τους εκπροσώπους του ΠΣΣΕ και στη βάση κριτηρίων θα δοθούν μέσω των Επαρχιακών Γραφείων του, σε ευάλωτες οικογένειες και εθελοντικές/μη κυβερνητικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ευάλωτες οικογένειες.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της εκστρατείας, με τα είδη που συλλέγηκαν, θα υποστηριχθούν και τα παιδιά, που φοιτούν στα κατεχόμενα σχολεία της Κύπρου, στο Ριζοκάρπασο και στον Κορμακίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Send this to a friend