Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Σειρά διορισμών αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό
Σειρά διορισμών αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό

Σειρά διορισμών αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό

 

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη τον διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων, σύμφωνα με τις περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Παρεκκλίσεις Κανονισμών, τον Σωτήρη Κτωρίδη, ως Πρόεδρο, και μέλος τον Δημήτρη Δημητρίου, ενώ αναμένεται η υποβολή των εκπροσώπων της Ένωσης Δήμων, της Ένωσης Κοινοτήτων και του ΕΤΕΚ, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης τον διορισμό των μελών του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου. Πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Συρίχας, Μέλη οι Χριστόφορος Αναγιωτός, Λύσανδρος Ιωάννου, Άδωνης Πηγασίου, Όμηρος Πισσαρίδης, Γιώργος Κιτάζος, Ευάγγελος Τρύφωνος, Μαρία Ηρακλέους και Πόλυ Παπαβασιλείου.

Συμπλήρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο επίσης επικύρωσε τον διορισμό του Κυριάκου Ψαρά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, αφού έτυχε ενημέρωσης η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία αποστάλθηκε και το βιογραφικό, όπως η πάγια πρακτική σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις διορισμού μελών σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

 

Είπε ακόμη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και την αποστέρηση της κυπριακής υπηκοότητας σε οκτώ πρόσωπα πολιτογραφηθέντα στη βάση του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, απόφαση που αφορά επενδυτές και εξαρτώμενους τους.

Βιογραφικό Σωτήρη Κτωρίδη

Ο Σωτήρης Κτωρίδης γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1971 στη Λευκωσία.

Είναι απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού με βαθμό απολυτηρίου «ΑΡΙΣΤΑ».

Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1991 ως έφεδρος αξιωματικός Πυροβολικού. Σήμερα κατέχει τον βαθμό του έφεδρου Υπολοχαγού.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από όπου αποφοίτησε το 1996 με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».

Το δίπλωμα που κατέχει είναι αναγνωρισμένο από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ) ως μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου Master.

Από το 1996 είναι εγγεγραμμένο μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου(Ε.Τ.Ε.Κ.).

Είναι επίσης εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο των πραγματογνωμόνων του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου(Ε.Τ.Ε.Κ.).

Από το 1996 μέχρι σήμερα ασχολείται με τη μελέτη και επίβλεψη οικοδομικών έργων καθώς επίσης και με τη διενέργεια πραγματογνωμοσυνών σε υφιστάμενα κτίρια.

Από το 2004 είναι αυτοτελώς εργαζόμενος και διατηρεί δικό του μελετητικό γραφείο στη Λευκωσία. Ως αυτοτελώς εργαζόμενος έχει εκπονήσει τη μελέτη και την

επίβλεψη ιδιωτικών και δημόσιων έργων όπως κατοικίες, πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά κτίρια, σχολεία.

Κατάγεται από την Ακανθού και διαμένει στη Λευκωσία.

Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιο.

Βιογραφικό Όμηρου Πισσαρίδη

Ο Όμηρος Πισσαρίδης είναι ο Ιδρύτης της συμβουλευτικής εταιρείας Ominthia Capital. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην Κύπρο και στο εξωτερικό, και έχει διατελέσει ανώτατος διευθυντής και συνέταιρος σε πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς των χρηματοοικονομικών και της πληροφορικής. Οι πιο πρόσφατες του θέσεις ήταν Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Επενδυτικών Υπηρεσιών στην PwC και, προηγουμένως, Συνέταιρος και Εκτελεστικός Διεθυντής στην περιφερειακή επενδυτική τράπεζα AXIA. Παράλληλα, υπήρξε μέλος αριθμού δοικητικών συμβουλίων, περιλαμβανομένου του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων. Διαθέτει πτυχίο στα Οικονομικά και Λογιστική και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ είναι εγκεκριμένο μέλος του Chartered Institute of Securities and Investment. Από το 2020, αρθρογραφεί σε σταθερή βάση για τις οικονομικές εξελίξεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μακροοικονομία των αναπτυσσόμενων και των υποανάπτυκτων χωρών.

Βιογραφικό Γεώργιου Κοιτάζου

Ο Γεώργιος Κοιτάζος γεννήθηκε το 1983 και κατάγεται από την Αγία Νάπα. Φοίτησε στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας από το 1995 μέχρι το 2002. Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία το 2004 στην Εθνική Φρουρά με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού και από το 2010 υπηρετεί στην Εφεδρεία. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το University of Warwick και μεταπτυχιακού τίτλου στον ίδιο κλάδο από το University of Cambridge. Διαθέτει εκτενή πείρα στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, καθώς εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε διάφορες διοικητικές θέσεις της οικογενειακής του επιχείρησης.

Κατά την περίοδο 2009-2014, εργάστηκε ως Οικονομικός Λειτουργός στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Από το 2014 έχει επιστρέψει στην Τουριστική Βιομηχανία και κατέχει θέση Διοικητικού Συμβούλου σε όμιλο τουριστικών επιχειρήσεων της οικογένειάς του. Το 2018 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και επαναδιορίστηκε στην ίδια θέση το 2021.

Βιογραφικό Ευάγγελου Τρύφωνος

Ο Ευάγγελος Τρύφωνος αποφοίτησε από το GC School of Careers και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου απέκτησε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Washington και μεταπτυχιακό από το University of Kansas, με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Κατέχει επίσης το Advanced Certificate από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην AC Nielsen, όπου ασχολήθηκε με πρωτογενή έρευνα αγοράς στην Κύπρο, τον Λίβανο και το Μαρόκο. Αργότερα, εργάστηκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως λειτουργός στο τμήμα εκκαθάρισης.

Στη συνέχεια, ανέλαβε διευθυντική θέση στη Francoudi & Stephanou Financial Services, όπου ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση πελατών και την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων. Το 2005, εντάχθηκε στη Logicom Public, όπου δημιούργησε και διηύθυνε το τμήμα Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και Εισπράξεων, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της εταιρείας σε περισσότερες από 20 χώρες.

Μετά την αποχώρησή του το 2021, εργάστηκε ως ανεξάρτητος μεσίτης ασφαλίσεων με εξειδίκευση στην Ασφάλιση Εμπορικών Πιστώσεων. Το 2023, εντάχθηκε στην Alpha Bank Cyprus, αναλαμβάνοντας διευθυντικό ρόλο στο τμήμα Budgeting and Control. Από το 2021 είναι μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Βιογραφικό Πηνελόπης (Πόλυ) Παπαβασιλείου

Η Πηνελόπη (Πόλυ) Παπαβασιλείου σπούδασε Οικονομικά (ΒSc Industrial Economics) στο University of Warwick (UK) και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc in Business Administration – MBA) στο City University Business School (UK). Κατέχει πολύχρονη επαγγελματική πείρα σε θέσεις ευθύνης τόσο στην Κυπριακή Δημόσια Διοίκηση όσο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, ευρωπαϊκών θεμάτων, συντονισμού και σχεδιασμού μεταρρυθμίσεων και στη διαχείριση έργων. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δημόσια διοίκηση το 1997 ως Λειτουργός στο Γραφείο Προγραμματισμού (σήμερα Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης, Υπουργείο Οικονομικών) , και υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις με οικονομικό ή αναπτυξιακό αντικείμενο, όπως στο Υπουργείο Οικονομικών ως Επικεφαλής του Γραφείου του Υπουργού, ανώτερο στέλεχος στην ομάδα συντονισμού υλοποίησης του Προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Κύπρου και Επικεφαλής της Ομάδας Έργου για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας . Από τον Απρίλιο του 2016 εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) στην Αθήνα, ως επικεφαλής έργων σε θέματα επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην ομάδα αξιολόγησης έργων. Τον Μάρτιο 2023 επέστρεψε στη Κύπρο όπου διορίστηκε ως Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Βιογραφικό Μαρίας Ηρακλέους

Η κα Ηρακλέους είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα Οικονομικά από το Virginia Polytechnic Institute και πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομετρία και Οικονομικά Μαθηματικά από το London School of Economics.

Μεταξύ 2004 και 2009, διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια στο American University στην Ουάσιγκτον.

Εργαστηκε επίσης στο European University Institute στην Ιταλία, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο προγραμμα Max Weber. Το 2010 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2014 μέχρι το 2019, εργάστηκε στο Γραφείο Αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Κύπρο, πρώτα ως Ανώτερη Οικονομολόγος και ακολούθως ως Eπικεφαλής Oικονομολόγος, υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΔΝΤ. Το Μάιο του 2019 διορίστηκε ως Εκτελεστικός Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου όπου και υπηρέτησε μέχρι το Μάιο του 2024. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση χρονοσειρών (οικονομετρία), τα εφαρμοσμένα μακροοικονομικά και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά.

Βιογραφικό Χριστόφορου Αναγιωτού

Έγγαμος,

Δυο παιδιά

Κύπρος, 1972

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

▪                BSc Economics (Accounting and Finance), London School of Economics and Political Science 1996

▪               Fellow Chartered Accountant, Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW), 2000

▪             Μέλος Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), 2000

▪             Corporate Finance Qualification, ICAEW και CISI, 2006

▪            Εγκεκριμένος Σύμβουλος Αφερεγγυότητας, Κύπρος,  2015

▪             Εγκεκριμένος εκπαιδευτής, Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

1996- Σήμερα: KPMG Κύπρου, μέλος του διεθνές δικτύου της KPMG

Υφιστάμενη θέση και καθήκοντα

▪          Συνέταιρος και μέλος ΔΣ

▪         Μέλος της 12-μελούς εκτελεστικής επιτροπής του Οίκου

▪          Επικεφαλής τμήματος Deal Advisory

▪          Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Συμβουλευτικού τμήματος

▪         Επικεφαλής τομέα Ακινήτων και ανάπτυξης γης

Σύνοψη εμπειρίας

Εργοδοτήθηκε από την KPMG ως εκπαιδευόμενος λογιστής το 1996, και εργάστηκε  στο ελεγκτικό τμήμα μέχρι το 1999. Στη συνέχεια προάχθηκε σε Manager στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών όπου σήμερα είναι ο επικεφαλής συνέταιρος.

Κατά τη διάρκεια των ετών έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό συμβουλευτικών έργων με πελάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έχει συμβουλεύσει πελάτες σε πολλούς τομείς της οικονομίας όπως: Ενέργεια, Ακίνητα και ανάπτυξη, Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Τουρισμός, Λιανικό εμπόριο, Τεχνολογία και καινοτομία, Γεωργία/Κτηνοτροφία, Εστίαση κλπ.

Τα έργα που έχει ολοκληρώσει περιλαμβάνουν ετοιμασία μελετών όπως μελέτες βιωσιμότητας, μελέτες αγοράς, και μελέτες επιπτώσεων στην οικονομία, εκτιμήσεις επιχειρήσεων, μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Σε άλλα έργα έχει παρέχει υποστήριξη σε συναλλαγές όπως εξαγορές και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, εκποιήσεις επιχειρήσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγές εταιρειών σε Χρηματιστήρια (Κύπρος και εξωτερικό) αναδιαρθρώσεις εταιρειών και αναδιαρθρώσεις δανείων και άλλα.

ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Έχει συντάξει αριθμό άρθρων στα θέματα που εξειδικεύεται και έχει συμμετέχει σε αριθμό συνεδρίων ως ομιλητής ή συντονιστής (όπως REALtyonEXPO, iFXexpo, Cyprus Investment Summit, Healthcare Investment forums, KPMG Real estate conference, NPL summit in Athens, IMH SME conference και άλλα).

Έχει διατελέσει Μέλος της Επιτροπής Χρηματιστηρίου και Κεφαλαιαγοράς του ΣΕΛΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του ίδιου συνδέσμου.

Είναι Πρόεδρος του Κυπρο-Αιγυπτιακού επιχειρηματικού συνδέσμου του ΚΕΒΕ.

Βιογραφικό Δημήτρη Γεωργιάδη

Ημερομηνία/ τόπος γέννησης:   11/9/1967 Λευκωσία

Καταγωγή:                                      Αμμόχωστος

Οικογενειακή κατάσταση:             Έγγαμος με 3 παιδιά (16, 19 και 24 ετών)

Διαμονή:                                        Αραδίππου, Λάρνακα

Εκπαίδευση

Απόφοιτος του Λανιτείου Λυκείου (1985).

Ακαδημαϊκές σπουδές: Οικονομικά, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο London

School Economics and Political Sciences (1987-1990)

Επαγγελματικές σπουδές: Moore Stephens Chartered Accountants Λονδίνο και απόκτηση τίτλου του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (19901993)

Συμμετοχή σε αριθμό σεμιναρίων, προγραμμάτων εκπαίδευσης και διαλέξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζων και άλλων οργανισμών. Τα πλείστα σεμινάρια/ συνέδρια αφορούσαν τους δημοσιονομικούς κανόνες, τη δημοσιονομική σταθερότητα, τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την αλληλοεπίδραση του δημοσιονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα.

Επαγγελματική καριέρα και συμμετοχές σε σώματα

1990-1993: Moore Stephens Chartered Accountants London – Εργασία και εκπαίδευση για την απόκτηση του τίτλου ICAEW.

1993-1995: Moore Stephens Chartered Accountants Λεμεσού. Audit Manager, εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στο ναυτιλιακού τομέα, κυρίως του εμπορικού ρωσικού στόλου που είχε μεταφέρει το επιχειρησιακό του κέντρο στη Λεμεσό.

1995-1998: Financial Controller / Οικονομικός Διευθυντής στον όμιλο εταιρειών – δεξαμενοπλοίων κύπριου εφοπλιστή, με γραφεία και ακίνητα σε Κύπρο, Πειραιά, Λονδίνο, Μονακό, Σιγκαπούρη, Μανίλα και Μουμπάι. Στενή συνεργασία με διαχειριστές πλοίων με έδρα της στo Grimstad της Νορβηγίας.

1998-2014: Οικονομικός Διευθυντής / Αρθρογράφος-αναλυτής / Υπεύθυνος οικονομικής συντακτικής ομάδας στην εταιρεία Εκδόσεις Αρκτίνος (Εφημερίδα Πολίτης). Εκτενής εργασία στην ανάλυση των οικονομικών δεδομένων και αποτελεσμάτων εταιρειών που είτε θα εντάσσονταν στο ΧΑΚ ή ήταν ενταγμένες στο ΧΑΚ κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής κρίσης 1999 και αργότερα.

2014-2021: Διορισμός ως πρώτος Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Κύπρου. Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο είναι ανεξάρτητος-κρατικός δημοσιονομικός θεσμός που ιδρύεται βάσει ευρωπαϊκών κανονισμών και οδηγιών της ΕΕ.  Αντίστοιχοι θεσμοί υπάρχουν σε όλη την ΕΕ αλλά και διεθνώς. Αρμοδιότητα τους η διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και η τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών αναφορικά με τις κρατικές δαπάνες, ελλείμματα και χρέος. Συχνές συναντήσεις και συνέδρια με αξιωματούχους αντίστοιχων θεσμών άλλων χωρών όπως επίσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ.

2021- 2024: Οικονομικός Διευθυντής Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ με έδρα τη Λεμεσό και η οποία διαχειρίζεται 5 ξενοδοχεία στην Κύπρο.

2024- Σήμερα: Corporate Manager Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ.

2023- σήμερα: Διορισμός ως μέλος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος «ΑΔΕλΕπ» (Cyprus Public Audit Oversight Board «CyPAOB»). H ΑΔΕλΕπ αποτελεί κρατική αρχή η οποία στόχο έχει τη διασφάλιση της ποιότητας των ελεγκτικών υπηρεσιών στην Κύπρο μέσω της τήρησης των ελεγκτικών προτύπων.

Μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και Fellow Chartered Accountant (FCA) και Business and Finance Professional (BFP) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Άλλες δραστηριότητες/ συμμετοχές

Ιδρυτικό μέλος και Ταμίας της Διαφάνειας Κύπρου (μέχρι το 2014) και μέλος της Ένωσης Οικονομολόγων Κύπρου και του Cyprus Economic Society.

Τακτικός αρθρογράφος στις Οικονομικές Σελίδες της Εφημερίδας Πολίτης με παρεμβάσεις σε θέματα οικονομίας.

Βιογραφικό Λύσανδρου Ιωάννου

Ο Λύσανδρος Ιωάννου σπούδασε Economics, Accounting & Finance στο London School of Economics. Εργάστηκε σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην Procter & Gamble και Pepsico στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Είναι Εκτελεστικός Πρόεδρος της PHC Franchised Restaurants Public Ltd και ιδρυτικό στέλεχος αριθμού εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας, υπηρεσιών, εμπορικών κέντρων και κτηνοτροφίας. Είναι Αντιπρόεδρος της ΟΕΒ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΒΕ.

Βιογραφικό Άδωνη Πηγασίου 

Ο Άδωνης Πηγασίου είναι o Ακαδημαικός Διευθυντής του European Institute of Management and Finance (EIMF). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Manchester (PhD in Government), μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Bristol (MSc in European Policy Studies) και πτυχίου στα Οικονομικά από το London School of Economics (LSE). Μετά τις διδακτορικές του σπουδές, εξασφάλισε χρηματοδότηση για μεταδιδακτορική έρευνα από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό να εξετάσει τον «Εξευρωπαϊσμό της Κυπριακής Οικονομίας» έχοντας ως έδρα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και θέση επισκέπτη συνεργάτη στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE. Αφού ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του έρευνα, δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο EIMF, Συντονιστικής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην «Εταιρική Διακυβέρνηση, Διαχείριση Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης» και επικεφαλής του Κέντρου Καλής Διακυβέρνησης. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε διάφορα ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και η ερευνητική του δουλειά έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, τόμους και βιβλία. Παράλληλα, έχει αποκτήσει σειρά διαπιστευμένων επαγγελματικών διπλωμάτων και προσόντων από διεθνείς οργανισμούς (συγκεκριμένα το International Compliance Association, το Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists και το Chartered Institute for Securities & Investment) και έχει υπάρξει διοικητικό στέλεχος και σύμβουλος σε κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend