Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμά ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης του Φάρου των Περβολιών.

Η διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών θα είναι περίπου έξι μήνες» και το κόστος θα πλησιάσει τις 180 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού που θ’ απαιτηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα επωμιστεί η Αρχή Λιμένων και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία, ενώ ένα μικρό μέρος θα καταβάλει και ETAΠ Λάρνακας για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου.

Οι εργασίες που προγραμματίζονται αποσκοπούν στην μετατροπή του χώρου σ’ ένα εκπαιδευτικό – ερευνητικό κέντρο μουσειακού χαρακτήρα, το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό. Παράλληλα, το έργο θα συνεχίσει να λειτουργεί και ως φάρος. Θα εξωραϊστεί η κατοικία του φαροφύλακα και οι γύρω χώροι, ενώ θα δημιουργηθεί κι ένας μικρός χώρος για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

 

 

Σύμβαση ύψους €4.550.000 συν ΦΠΑ για την αναβάθμιση και συντήρηση της γέφυρας Καλαβασού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, έχει υπογράψει το Υπουργείο Μεταφορών, και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο 2025.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα είναι κλειστές για την κυκλοφορία οι δυο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση τη Λεμεσό σε μήκος 1 χλμ. περίπου, ενώ η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, θα είναι κλειστή η είσοδος προς τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, από τον παλαιό δρόμο Λεμεσού – Λευκωσίας στον κόμβο Ζυγίου και η τροχαία κίνηση από τον παλαιό δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο θα διοχετεύεται μέσω του κόμβου Ακτής του Κυβερνήτη.

Στόχος είναι ο αυτοκινητόδρομος να δοθεί στην κυκλοφορία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

Send this to a friend