Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Τον ερχόμενο Ιανουάριο ορίστηκε η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, για τον φόνο εκ προμελέτης του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη, από το Παραλίμνι, που διαπράχθηκε τη νύχτα της 25ης περασμένου Ιουνίου στην Ορμήδεια.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, Κώστας Σωτήρη Αντωνίου, άλλως Κότας, 45 χρόνων, από την Ορμήδεια, ο οποίος αρνείται ενοχή στην κατηγορία που αντιμετωπίζει, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, το οποίο όρισε την έναρξη της δίκης για τις 7 Ιανουαρίου του 2025.

Όπως αναφέρθηκε, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί εντός τριών εβδομάδων από την ημερομηνία έναρξής της. Για την εκδίκαση της υπόθεσης θα καταφθάσουν στην Κύπρο Άγγλοι δικαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

 

 

Στις 27 Σεπτεμβρίου έχει καθοριστεί συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το έργο του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε και συνεδρία της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για το εν λόγω θέμα.

«Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Λάρνακας, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για όλες τις εξελίξεις σε σχέση με την υλοποίηση του έργου.

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί τα τρία έργα τα οποία θα προχωρήσουν με άμεση υλοποίηση μέσω κρατικής χρηματοδότησης είναι ο Ναυτικός Όμιλος-Yacht Club, η εξωτερική τοπιοτέχνηση του χώρου της μαρίνας και η άμεση ανακαίνιση και εκβάθυνση της υφιστάμενης μαρίνας».

Όσον αφορά τις κύριες επενδύσεις και το μέλλον τόσο του λιμανιού – μαρίνας όσο και του χερσαίου χώρου, «μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν έτοιμοι όροι για προκήρυξη προσφορών για την εξεύρεση εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα βοηθήσουν σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και σε συνεννόηση με την πόλη, για το πώς θα προχωρήσει η συνολική ανάπτυξη του έργου λιμάνι- μαρίνα Λάρνακας».

Σημειώνεται ότι «ορίστηκε συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας με τον Υπουργό Μεταφορών στις 27 Σεπτεμβρίου και μετά την πραγματοποίηση της,  θα ενημερωθεί η Επιτροπή Ανάπτυξης για τις εξελίξεις που θα προκύψουν, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα που θα οριστούν. Επίσης γύρω στα τέλη Οκτωβρίου θα οριστεί Πανδημοτική Συγκέντρωση για ενημέρωση των δημοτών της πόλης».

 

Send this to a friend