Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ανεβαίνει ξανά η τιμή των καυσίμων
Ανεβαίνει ξανά η τιμή των καυσίμων

Ανεβαίνει ξανά η τιμή των καυσίμων

 

 

Ανεβαίνει ξανά η τιμή των καυσίμων τις τελευταίες δύο μέρες, παρατηρεί ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Δρουσιώτης ανέφερε πως οι διεθνής λιανικές τιμές των καυσίμων άρχισαν να μειώνονται στις 17 Ιουλίου.

Η μείωση αυτή διήρκησε περίπου 10 μέρες και οφειλόταν στην παγκόσμια ανησυχία ότι θα υπάρξει επιβράδυνση της Οικονομίας.

 

Μέχρι σήμερα η βενζίνη 95 μειώθηκε κατά 2,6 σεντ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 4,2 και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,8.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης θα έπρεπε να ήταν χαμηλότερες, δήλωσε ο κύριος Δρουσιώτης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα στην Λευκωσία, είπε ο κύριος Δρουσιώτης, όπου υπάρχει διαφορά 12 με 14 σεντ στις τιμές από το φθηνότερο στο ακριβότερο πρατήριο.

Όσον αφορά τα υπερκέρδη της πώλησης φρούτων και λαχανικών, ο κύριος Δρουσιώτης εισηγείται να προσδιοριστούν οι δέκτες των κερδών.

Από την πρώτη Αυγούστου μειώθηκε κατά 23% η ψαλίδα της τιμής πώλησης μεταξύ παραγωγού και λιανικής πώλησης φρούτων και λαχανικών είπε στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών.

Πηγή: ΡΙΚ

Send this to a friend