Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΚΕΛ Αραδίππου: Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση αποβλήτων στην Κόσιη – Ανεπάρκεια κυβέρνησης και τοπικών αρχών
ΑΚΕΛ Αραδίππου: Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση αποβλήτων στην Κόσιη – Ανεπάρκεια κυβέρνησης και τοπικών αρχών

ΑΚΕΛ Αραδίππου: Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση αποβλήτων στην Κόσιη – Ανεπάρκεια κυβέρνησης και τοπικών αρχών

 

 

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Αραδίππου – Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση αποβλήτων στην Κόσιη – Ανεπάρκεια κυβέρνησης και τοπικών αρχών.

Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που έφερε στη δημοσιότητα το άρθρο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Σκάνδαλο με την ανακύκλωση: Τα πετούν όλα στην Κόσιη και γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ”, το ΑΚΕΛ Αραδίππου εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία και απογοήτευση για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα θέματα ανακύκλωσης και αποβλήτων.

Τα σοβαρά προβλήματα που αναφέρονται στο άρθρο δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Έχουμε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες μας στο παρελθόν για το ενδεχόμενο να μετατραπεί το ΧΥΤΥ Κόσιης σε νέο Κοτσιάτη, με σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον της περιοχής μας. Επίσης, τα προβλήματα των γεωργκτηνοτρόφων στην Αραδίππου έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαχείρισης αποβλήτων.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που έχουν προκύψει και να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η αδιαφορία και η ανεπάρκεια στη διαχείριση των αποβλήτων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Δήμαρχος Αραδίππου καλείται να δράσει άμεσα και να επιδείξει την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις.

Η προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος είναι αδιαπραγμάτευτη και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε υπεύθυνη αρχή. Ζητούμε άμεσα μέτρα και συγκεκριμένες λύσεις που θα διασφαλίσουν την ορθή διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πάρουμε δραστικά μέτρα κινητοποιήσεων με κάλεσμα προς όλους τους δημότες της Αραδίππου.

Η κατάσταση στην περιοχή της Κόσιης έχει ξεφύγει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Τέρμα στην αδιαφορία της κυβέρνησης και στην περιφρόνηση των κατοίκων του Δήμου Αραδίππου.

Send this to a friend