Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ημέρα καλωσορίσματος νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ημέρα καλωσορίσματος νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ημέρα καλωσορίσματος νέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

 

Αθρόα ήταν η προσέλευση των νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το καλωσόρισμα αφορούσε την παροχή ενημέρωσης, γενικών πληροφοριών για το Πανεπιστήμιο και τις εγκαταστάσεις του και για το έκαστο Τμήμα και Σχολή, αλλά και τα εργαστήρια, τη φοιτητική μέριμνα και τη ζωή στην Πανεπιστημιούπολη.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης επικεντρώθηκε στο «ταξίδι» των νέων φοιτητών, την αξία των σπουδών, τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν, αλλά και τις ευκαιρίες μάθησης μέσα από τη διασύνδεση της διδασκαλίας και της μάθησης με την έρευνα.

 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα φοιτητοκεντρικό Πανεπιστήμιο, που σημαίνει ότι οι φοιτητές και φοιτήτριες είναι συνεργάτες στη διεκπεραίωση του Πανεπιστημιακού έργου, και ότι χωρίς φοιτητές/τριες, δεν μπορεί να υπάρξει Πανεπιστήμιο». Εστίασε επίσης στη βαρύτητα που δίνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην προετοιμασία των φοιτητών του για την αγορά εργασίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Μενέλαος Μενελάου, τονίζοντας ότι η αρμόδια υπηρεσία θα βρίσκεται δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, ενισχύοντας τη φοιτητική εμπειρία που θα βιώσουν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ), Εφραίμ Χρίστου. Συνεχάρη τους νέους και τις νέες φοιτητές και φοιτήτριες, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου, χαρακτηρίζοντάς το διαμάντι.

Η ΦΕΠΑΝ, είπε, θα είναι δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ενθαρρύνοντας τους, όχι μόνο να αποκτήσουν γνώσεις και να βελτιώσουν δεξιότητες, αλλά επίσης να κοινωνικοποιηθούν, να πολιτικοποιηθούν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να μάθουν να δρουν ομαδικά και να ανέβουν ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά: σε αυτό της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας.

Οι νεοεισερχόμενοι/ες σπουδαστές/στριες είχαν την ευκαιρία συνομιλήσουν με εκπροσώπους των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, να μάθουν περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών και τη φοιτητική ζωή, καθώς και να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλοι οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης και ενημερώθηκαν για τους φοιτητικούς ομίλους.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend