Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κατέρρευσε μέρος της οροφής του παλιού νοσοκομείου Παραλιμνίου
Κατέρρευσε μέρος της οροφής του παλιού νοσοκομείου Παραλιμνίου

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του παλιού νοσοκομείου Παραλιμνίου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Απίστευτες εικόνες, που μας παίρνουν δεκαετίες πίσω, καταγράφηκαν στο κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, το οποίο τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως «Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου». Τμήμα της οροφής του κτηρίου κατέρρευσε τη Δευτέρα (10/6), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, μία γυναίκα ασθενής, η οποία μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Την ώρα του συμβάντος, η γυναίκα βρισκόταν στον διάδρομο του νοσηλευτηρίου.

Η κατάρρευση μέρους της οροφής του κτηρίου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους ασθενείς του παλιού νοσοκομείου. Οι πρωτοφανείς εικόνες από το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του νοσηλευτηρίου σίγουρα δεν περιποιούν τιμή για τον τομέα της Υγείας και την Κύπρο ευρύτερα.

 

Εργαζόμενοι στο παλιό νοσοκομείο του Παραλιμνίου εξέφρασαν, μέσω της εφημερίδας μας, τον έντονο φόβο και την ανησυχία τους για την κτηριακή κατάσταση του παλιού νοσηλευτηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το κτήριο καταρρέει σιγά – σιγά, αλλά κανένα αρμόδιο τμήμα «συγκινείται» για να προβεί στις ανάλογες επιδιορθώσεις.

Υποστήριξαν, ακόμα, ότι παρά τα επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο προς τον ΟΚΥπΥ, όσο και προς το Υπουργείο Υγείας, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση για να επιδιορθωθεί το κτήριο.

Οι εργαζόμενοι στο παλιό νοσοκομείο προειδοποίησαν πως εάν σύντομα δεν ξεκινήσουν βελτιωτικές εργασίες στο κέντρο υγείας, τότε είναι πολύ πιθανόν στο προσεχές διάστημα να υπάρξουν πολύ πιο σοβαρά περιστατικά συγκριτικά με το τελευταίο. «Απαράδεκτο περιστατικό» χαρακτήρισε την κατάρρευση τμήματος της οροφής του παλιού νοσοκομείου και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, τονίζοντας πως τέτοια συμβάντα δεν θα έπρεπε να καταγράφονται στα νοσηλευτήρια της χώρας μας εν έτη 2024.

Να σημειωθεί, ότι μετά την κατάρρευση μέρους της οροφής, ο χώρος έκλεισε προσωρινά μέχρι να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής.

 

Send this to a friend