Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Παύλος Παύλου: Το Κίτι πρέπει να έχει πρωταγωνστικό ρόλο στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού
Παύλος Παύλου: Το Κίτι πρέπει να έχει πρωταγωνστικό ρόλο στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού

Παύλος Παύλου: Το Κίτι πρέπει να έχει πρωταγωνστικό ρόλο στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline ο Παύλος Παύλου, Ανεξάρτητος Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Κιτίου, ο οποίος και μας μίλησε για τους στόχους του, τους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με τα κοινά, για όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά αλλά και για το όραμα του.

 Ερώτηση: Η θέση του Αντιδημάρχου στις κοινότητες είναι καινούργια. Γνωρίζετε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου και τον ρολό του στην νέα μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους ρόλους και τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων, προσδίδοντάς τους πιο ενισχυμένες ευθύνες και αρμοδιότητες. Ο ρόλος του αντιδημάρχου γίνεται πλέον πιο στρατηγικός και πολυδιάστατος, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

 

Οι νέοι αντιδήμαρχοι είναι υπεύθυνοι για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως υπηρεσίες καθαριότητας, διαχείρισης απορριμμάτων, συντήρησης δημοσίων χώρων και πρασίνου, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Επιπλέον, έχουν ρόλο στην οικονομική διαχείριση του δήμου, εξασφαλίζοντας τη χρηστή διαχείριση των πόρων και την εποπτεία του προϋπολογισμού.

Ο αντιδήμαρχος εμπλέκεται ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που προάγουν την κοινωνική συνοχή και τον πολιτισμό της περιοχής. Ενισχύει επίσης την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους πολίτες, προωθώντας διαφανείς διαδικασίες και συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων.

Η περιβαλλοντική πολιτική αποτελεί επίσης σημαντική αρμοδιότητα του αντιδημάρχου, ο οποίος θα πρέπει να προωθεί δράσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κοινότητας και ενθαρρύνουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω προγραμμάτων και δράσεων που στηρίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες, κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους και ανέργους.

Για να μπορέσει ο εκλεγμένος αντιδήμαρχος Κιτίου να παράγει ουσιαστικό έργο, πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, καθώς και να αφιερώνει καθημερινά αρκετό χρόνο στις αρμοδιότητές του.

Ερώτηση:Τι σας ώθησε να κατεβείτε ως υποψήφιος Αντιδήμαρχος Κιτίου στις εκλογές της 9ης Ιουλίου;

Είμαι μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Κιτίου τα τελευταία 17 χρόνια και 12 χρόνια αντιπρόεδρος της σχολικής εφορίας. Όλα αυτά τα χρόνια, το Κίτι είχε μια τεράστια ανάπτυξη, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Παρόλα αυτά, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κοινότητά μας έχει αδικηθεί παράφορα από ενέργειες άλλων, καθώς το όνομα του νέου Δήμου έπρεπε να εκφράζει το Κίτι, ενώ ουσιώδεις υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να βρίσκονται στην κοινότητα μας.

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, το κοινοτικό συμβούλιο Κιτίου έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό και τη μελέτη αρκετών αναπτυξιακών έργων. Τα σημαντικότερα έργα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση του περιφερειακού σταδίου Κιτίου, που περιλαμβάνει και το κλειστό κολυμβητήριο, την αναβάθμιση των πρώην γραφείων του κοινοτικού συμβουλίου, τη λειτουργία του πολυδύναμου κέντρου Κιτίου, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, τη Β’ φάση ανάπτυξης της βιοτεχνικής περιοχής Κιτίου, τη δημιουργία ταχυδρομικού κέντρου και γραφείου του Πολίτη στο Κίτι, καθώς και την έναρξη εργασιών για το γραμμικό πάρκο του ποταμού Τρέμιθου.

Πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά τα έργα μπορεί να μην ολοκληρωθούν είτε λόγω αδράνειας κάποιων είτε λόγω σκοπιμοτήτων.

Μέσα από διάλογο με τους κατοίκους του Κιτίου τους μήνες που προηγήθηκαν της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς μου, αντιλήφθηκα ότι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι μοιράζονται την ίδια έννοια και προβληματισμό. Έτσι, θεώρησα καθήκον και υποχρέωσή μου να κατέλθω ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη θέση του Αντιδημάρχου Κιτίου. Μέσω της θέσης του Αντιδημάρχου, θα μπορέσω να διεκδικήσω ότι τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, ενώ παράλληλα θα σταθώ εμπόδιο σε όσους θελήσουν να αδικήσουν το Κίτι. Η επιλογή του σλόγκαν μας “Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το Κίτι” αντικατοπτρίζει την ουσία της υποψηφιότητάς μας.

Ερώτηση: Γιατί πιστεύετε πως οι δημότες Κιτίου πρέπει να επιλέξουν εσάς έναντι των ανθυποψηφίων σας για τη θέση του Αντιδημάρχου Κιτίου;

Οι προκλήσεις της μεταρρύθμισης είναι τεράστιες και το Κίτι χρειάζεται ένα έμπειρο άτομο και ικανό με χρόνια παρουσίας στα κοινά, το οποίο θα μπορέσει να ηγηθεί, να δώσει λύσεις αλλά και να ενώσει δυνάμεις ώστε το Κίτι να παραμείνει πρωταγωνιστής της περιφέρειας. Το Κίτι πρέπει να προστατευτεί από πιθανή περιθωριοποίηση ή αδικία.

Όπως ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση, υπάρχουν πάρα πολλά έργα που βρίσκονται σε καθεστώς μελέτης. Υπάρχει η ανησυχία μεταξύ των κατοίκων του Κιτίου ότι μερικά από αυτά τα έργα μπορεί να μην πραγματοποιηθούν, καθώς πλέον θα είμαστε μέλος ενός μεγαλύτερου Δήμου. Θεωρώ ότι η εμπειρία μου στα κοινά της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 17 χρόνια, καθώς και η τεχνογνωσία μου που πηγάζει από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία, είναι σημαντικά συστατικά που θα προστατέψουν το Κίτι και θα το βοηθήσουν να προχωρήσει μπροστά και να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Διαθέτω την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το όραμα να βοηθήσω το Κίτι να ενταχθεί στον νέο Δήμο αλλά και ταυτόχρονα να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να νοιάζεται για την ευημερία των κατοίκων του. Έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, ως ενεργό μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου, ότι προτεραιότητά μου πάντα ήταν το Κίτι και οι κάτοικοί του. Έχω καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει τη νεολαία, την παιδεία, την εμπορική ανάπτυξη, τον αθλητισμό , τους αγρότες αλλά και τις ευάλωτες ομάδες.

Ερώτηση: Εφόσον εκλεγείτε στη θέση του Αντιδημάρχου, ποιες θα είναι η προτεραιότητες σας;

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπει τη συγχώνευση διαφόρων τοπικών αρχών με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής και οικονομικής τους βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης, το Κίτι θα ενταχθεί στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού μαζί με τις κοινότητες Περβολιών και Τερσεφάνου.

Η προσαρμογή του Κιτίου σε αυτήν τη νέα δομή περιλαμβάνει διάφορες πτυχές όπως η διοικητική ενοποίηση των υπηρεσιών, η οικονομική διαχείριση όπου πλέον θα υπάρχει ενιαίος προυπολογισμός, η συνένωση των υπηρεσιών και η ανάπτυξη υποδομών.

Η επιτυχής προσαρμογή του Κιτίου ως μέρος του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού εξαρτάται από τη στενή συνεργασία των τοπικών αρχών, την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων και την αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Εφόσον εκλεγώ θα θέσω ως προτεραιότητα την άμεση συνεργασία με τον δήμαρχο αλλά και τους αντιδημάρχους των υπολοίπων κοινοτήτων για την ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα της μεταρρύθμισης.

Το Κίτι θα παραδώσει στον νέο Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού ένα σημαντικό ποσό της τάξης των €3 εκατομμυρίων, τα οποία προορίζονται για τα αναπτυξιακά έργα που έχω αναφέρει σε προηγούμενη απάντησή μου. Θα είναι πρώτη μου προτεραιότητα, εφόσον εκλεγώ, να φροντίσω ώστε ο νέος Δήμος να αξιοποιήσει αυτά τα ποσά για τα συγκεκριμένα έργα, καθώς θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας για τους κατοίκους της κοινότητας.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η υποψηφιότητά μου συνοδεύεται από ένα πλήρες πρόγραμμα, το οποίο αγγίζει όλες τις πτυχές της κοινωνίας και οφείλω από την πρώτη μέρα της εκλογής μου να εργαστώ σκληρά ώστε το πρόγραμμα και οι δράσεις του να υλοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό.

Ερώτηση: Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους κατοίκους του Κιτίου;

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις για την κοινήτητα μας. Καλώ τους κατοίκους του Κιτίου να αγκαλιάσουν την υποψηφιότητα και το πρόγραμμά μου ώστε να εκλεγώ στη θέση του Αντιδημάρχου Κιτίου. Με τη σειρά μου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ για το Κίτι και να δουλέψω σκληρά και αφοσιωμένα, συμβάλλοντας ώστε το Κίτι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να παραμείνει πρωταγωνιστής της περιφέρειας.

 

Send this to a friend