Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αποζημιώσεις σε 45 Ελληνοκύπριους από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» το 2024
Αποζημιώσεις σε 45 Ελληνοκύπριους από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» το 2024

Αποζημιώσεις σε 45 Ελληνοκύπριους από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» το 2024

 

 

Με τίτλο «Αποζημίωση ρεκόρ 11 εκατομμυρίων στερλινών», η Χαλκίν Σεσί γράφει σήμερα ότι καταβολή αποζημιώσεων σε 45 Ελληνοκύπριους αποφάσισε από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι το συνολικό ποσό που αποφασίστηκε τους τελευταίους 5 μήνες ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια 410 χιλιάδες στερλίνες ενώ ελκύει την προσοχή το γεγονός ότι η πιο πρόσφατη υπόθεση για την οποία λήφθηκε απόφαση εκκρεμούσε 6 χρόνια και η πιο παλιά 13 χρόνια.

Σημειώνεται ότι έστω και αν η πλειοψηφία των αποζημιώσεων που αποφάσισε η «επιτροπή» είναι κάτω του ενός εκατομμυρίου στερλινών, μεγάλο μέρος του συνολικού ποσού των αποζημιώσεων δόθηκε σε μόνο 4 υποθέσεις.

 

«Η απόφαση για αποζημίωση ρεκόρ εντός του έτους είχε ληφθεί τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, θα καταβληθούν στον αιτητή 11 εκ στερλίνες. Τον Απρίλιο αποφασίστηκαν αποζημιώσεις 7 εκ. στερλινών για δύο υποθέσεις, για τη μία από αυτές πληρώθηκαν 4 εκ στερλίνες και για την άλλη 3 εκατομμύρια. Ο τέταρτος φάκελος που περιέχει ποσό πέραν του ενός εκατομμυρίου στερλινών είναι απόφαση που λήφθηκε τον Ιανουάριο για 1 εκατομμύριο 300.000 στερλίνες».

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι αποφάσεις λήφθηκαν για 10 φακέλους τον τελευταίο ένα μήνα και προσθέτει ότι γι’ αυτές τις 10 αποφάσεις που λήφθηκαν τον Μάιο το ποσό της αποζημίωσης κυμαίνεται γύρω στο 1 εκατομμύριο 900.000 στερλίνες. Η πιο ψηλή αποζημίωση τον Μάιο ήταν 511.000 στερλίνες και η πιο χαμηλή 25.000.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend