Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Στο Κακουργιοδικείο την 1η Ιουλίου οι δύο συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης
Στο Κακουργιοδικείο την 1η Ιουλίου οι δύο συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

Στο Κακουργιοδικείο την 1η Ιουλίου οι δύο συλληφθέντες για τον οπλισμό στο κοιμητήριο Ορόκλινης

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την 1η Ιουλίου θ’ αρχίσει ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, η εκδίκαση της υπόθεσης, που αφορά την ανεύρεση οπλισμού κι εκρηκτικών υλών σε τάφο, στο νέο κοιμητήριο της Ορόκλινης, στις 20 Μαΐου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν, σχετικά με την υπόθεση αυτή, έναν 46χρονο από τη Λάρνακα κι έναν 35χρονο, από την Ορόκλινη, οι οποίοι μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία θα παρουσιαστούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα τελούν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, όπως αποφάσισε το δικαστήριο.

 

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα βαρύτατο κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα οπλισμού που εντοπίστηκε τα τελευταία χρόνια έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας. Ο οπλισμός και τα εκρηκτικά που κατασχέθηκαν πιστεύεται ότι σχετίζονται με παράνομη ομάδα, η οποία σχεδίαζε εγκληματικές ενέργειες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος στο κοιμητήριο της Ορόκλινης ενώ μετέφερε βαρύ οπλισμό μέσα σε τσάντα. Από τον τάφο απ’ όπου ο 46χρονος παρέλαβε τον οπλισμό η Αστυνομία εντόπισε, μεταξύ άλλων, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, έναν αντιαρματικό εκτοξευτήρα με τρία προωθητικά βλήματα, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο προς χρήση, ένα πιστόλι με σιγαστήρα καθώς και μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών και αριθμό φυσιγγίων.

Ο συλληφθείς εργαζόταν σε γραφείο κηδειών και είχε εύκολη πρόσβαση στο κοιμητήριο χωρίς να κινεί τις υποψίες. Η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία ότι ο 46χρονος απόκρυβε και μετέφερε οπλισμό για λογαριασμό κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές. Ο 35χρονος που συνελήφθη μετέπειτα θεωρείται συνεργάτης του στην μεταφορά των όπλων.

Η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο τα κατασχεθέντα όπλα σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες του παρελθόντος ή κατά πόσο σ’ αυτά υπάρχει γενετικό υλικό που να συνδέει στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

 

Send this to a friend