Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ευτύχημα αν φτάσουμε τα περσινά επίπεδα από Γερμανία
Ευτύχημα αν φτάσουμε τα περσινά επίπεδα από Γερμανία

Ευτύχημα αν φτάσουμε τα περσινά επίπεδα από Γερμανία

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας (ΕΤΑΠ) Αμμοχώστου, μαζί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία αποτελούμενη από ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις της επαρχίας, έδωσε το παρών της στην διεθνή τουριστική έκθεση στο Βερολίνο «ITB BERLIN 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-7 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και οι επιχειρηματίες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς και με τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται σε σημαντικές, για την Κύπρο, τουριστικές αγορές, όπως της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και με εταιρείες τεχνολογικών λύσεων, καινοτομίας και προβολής στον τομέα του τουρισμού.

 

Μέσα από τις επαφές αυτές, διαφάνηκε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι τουριστικές ροές θα κινηθούν περίπου στα περσινά επίπεδα, με μια ενδεχόμενη μικρή μείωση.

Καταγράφηκε, επίσης, ενδιαφέρον από πλευράς διοργανωτών ταξιδιών όσον αφορά την ελεύθερη Αμμόχωστο αφενός σε σχέση με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία, οι καταδύσεις, η γαστρονομία, ο αγροτουρισμός και αφετέρου σε ό,τι αφορά μαζικό τουρισμό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο πλαίσιο των επαφών της, η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου έθεσε ως προτεραιότητα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων ολόκληρης της περιοχής και τις διαφορετικές δραστηριότητες που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ιδιαίτερη επικέντρωση στις οικογένειες με παιδιά, στα νεαρά ζευγάρια και σε επισκέπτες άνω των 55 ετών.

Σε δηλώσεις του ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Γιώργος Καυκαλιάς, επισήμανε τη σημασία της γερμανικής αγοράς, για τον τουρισμό της Κύπρου, καθότι, όπως είπε, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, με σημαντικά περιθώρια ενδυνάμωσης των τουριστικών ροών τα επόμενα χρόνια.

«Επιδίωξή μας είναι η συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που θα γίνουν το τρέχον έτος, με σκοπό την προβολή της επαρχίας Αμμοχώστου και της Κύπρου γενικότερα στο εξωτερικό», σημείωσε.

Send this to a friend