Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ποσό 2,2 εκατ. για επίστρωση δρόμων 27 χλμ. στη Δερύνεια
Ποσό 2,2 εκατ. για επίστρωση δρόμων 27 χλμ. στη Δερύνεια

Ποσό 2,2 εκατ. για επίστρωση δρόμων 27 χλμ. στη Δερύνεια

 

 

ΓΡΑΦΕΙ  o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η 4η φάση αναβάθμισης και βελτίωσης του οδικού δικτύου στην ακριτική Δερύνεια, μ’ επιστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων συνολικού μήκους εννέα χιλιομέτρων.

Το κόστος ανήλθε στις 900 χιλιάδες ευρώ. Ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρει ότι η 4η φάση των ασφαλτοστρώσεων κάλυψε περίπου 60 δρόμους εντός των δημοτικών ορίων.

 

Μέρος του ποσού που απαιτήθηκε παραχωρήθηκε ως ειδική χορηγία στο Δήμο Δερύνειας από τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πριν από ένα χρόνο, ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το ταμείο του δήμου. «Με την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης των ασφαλτοστρώσεων, ο Δήμος Δερύνειας έχει δαπανήσει ένα ποσό ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

Οι τέσσερις φάσεις επάλειψης δρόμων πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2017, 2019, 2021 και την περίοδο 2023-24, καλύπτοντας δρόμους συνολικού μήκους περίπου 27 χιλιομέτρων. Απομένει η επίστρωση του οδικού δικτύου που θα επηρεαστεί από τις εργασίες ανακατασκευής του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας που είναι πολεοδομικό έργο και η βελτίωση του δρόμου Δερύνειας – Φρενάρους, που θα πραγματοποιηθεί από το κράτος. Εκκρεμεί, ακόμα, σχετικό αίτημα του Δήμου Δερύνειας για συμπερίληψη του δρόμου που ενώνει τη Δερύνεια με την κοινότητα Φρενάρους στα πολεοδομικά έργα που εκτελούνται από την κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δρόμος Δερύνειας-Σωτήρας

—————————————

Όσον αφορά το πολεοδομικό έργο ανακατασκευής του δρόμου Δερύνειας – Σωτήρας, ένα έργο που καθυστέρησε πολλά χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίησή του, ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι πριν από μερικές μέρες επισκέφθηκε το εργοτάξιο κι ενημερώθηκε από τον εργολάβο και από τον εκπρόσωπο των Δημοσίων Έργων για την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών.

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες προχωρούν βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, παρόλο που προκύπτουν κάποια τεχνικά προβλήματα, ενώ μικρές καθυστερήσεις προκαλούν και οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο κ.Καραγιάννης είπε ότι παράλληλα με τις εργασίες βελτίωσης του δρόμου, θ’ αντικατασταθεί και ο πεπαλαιωμένος αμιάντινος αγωγός υδροδότησης, μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων, με σύγχρονο αγωγό. «Είναι γι’ αυτό», πρόσθεσε, «που παρατηρείται μία μικρή καθυστέρηση στα έργα περίπου δύο εβδομάδων, καθότι ο αμίαντος απαιτεί ειδική μεταχείριση για να αφαιρεθεί.

Σε γενικές γραμμές, όμως, τα έργα προχωρούν κανονικά και υπολογίζεται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2025 το σημαντικό αυτό οδικό έργο για την περιοχή μας θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στο κοινό».

Send this to a friend