Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στον Άγιο Γεώργιο Παραλιμνίου η Αγία Ζώνη Θεοτόκου
Στον Άγιο Γεώργιο Παραλιμνίου η Αγία Ζώνη Θεοτόκου

Στον Άγιο Γεώργιο Παραλιμνίου η Αγία Ζώνη Θεοτόκου

 

 

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, θα βρίσκεται από τις 5 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, για προσκύνημα, η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι “η Αγία Ζώνη μεταφέρεται από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου για πρώτη φορά στην Κύπρο, ύστερα από 34 χρόνια και για πρώτη φορά στην επαρχία Αμμοχώστου”.

Την Τιμία Ζώνη θα προσκομίσει στην Κύπρο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου. Η Αγία Ζώνη θα φτάσει στην Κύπρο από το Άγιον Όρος, στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, και θα γίνει υποδοχή της με τιμές αρχηγού κράτους, αναφέρεται.

 

Η έλευση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στην ημικατεχόμενη Μητρόπολη και πατρίδα μας, προστίθεται στην ανακοίνωση, “σηματοδοτεί και την έναρξη των δράσεων που πραγματοποιούνται φέτος από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή».

Send this to a friend