Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου από μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών
Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου από μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου από μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών

 

 

Ομάδα μαθητών από τα τμήματα Γ11, Γ21, Γ42 του Περιφερειακού Λυκείου Λιβαδιών, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψή στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η επίσκεψή έγινε μέσα στα πλαίσια της ενότητας του μαθήματος των Αγγλικών, ‘Why do we read?’

Στο πλαίσιο αυτής της ενότητας συζητήσαν για την αξία των βιβλίων στη ζωή μας. Αναφερθήκαν στα ψηφιακά βιβλία, στα πλεονεκτήματά τους και καθώς επίσης στις διαφορές που έχουν από ένα παραδοσιακό βιβλίο, το οποίο μπορούμε να αγγίξουμε, να μυρίσουμε και να ξεφυλλίσουμε.

 

Η ευκαιρία που δόθηκε  στα παιδιά να επισκεφθούν  τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου ώστε να δούν από κοντά τα όσα συζητήσαν ήταν πραγματικά μοναδική!

Η περιήγηση και η παρουσίαση έγινε από έμπειρη βιβλιοθηκονόμο της βιβλιοθήκης. Μας πληροφόρησε τόσο για την αρχιτεκτονική του κτηρίου όσο και για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη που τους ξεκούρασε από την βεβαρημένη καθημερινότητα και συγχρόνως τους βοήθησε να βιώσουν έμπρακτα τα όσα διδαχτήκαν στο μάθημα.

Συνάμα υπήρξε μια χρήσιμη επίσκεψη ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, όπου σε λιγότερο από ένα χρόνο θα είναι φοιτητές παίρνοντας μία γεύση για το τι πρόκειται να ζήσουν του χρόνου.

Συνεπώς θεωρώ ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και αποτελεί επιτακτική ανάγκη όλοι οι μαθητές να ζήσουν κάποια στιγμή πριν βγουν από την σχολική κοινότητα και μεταβούν στη φοιτητική ζωή.

Send this to a friend