Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Η μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση ικανοποιητικής περίφραξης περιμετρικά του κτιρίου του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας, δημιουργεί θέματα ασφάλειας των μαθητών, αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σε επιστολή, προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει η Μαρία Κουτσού, Πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «με μια κατάλληλη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο κτίριο του σχολείου μπορεί να διασφαλιστεί η ικανοποιητική περίφραξη περιμετρικά του κτιρίου, παράλληλα με την αισθητική του κτηρίου και την ασφάλεια των μαθητών».

Η κ. Κουτσού σημειώνει πως «πρωταρχικό μέλημα για τον Σύνδεσμο αποτελεί η ασφάλεια των παιδιών» και επισημαίνει ότι «υπάρχει έντονη τροχαία κίνηση στο δρόμο της πρόσοψης του σχολείου, δηλαδή στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την έξοδο των μαθητών σε αυτόν”.

 

“Παράλληλα, από την πλευρά του δρόμου του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, δηλαδή στην οδό Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, η περίφραξη είναι χαμηλή με αποτέλεσμα να εισέρχονται στο σχολείο εξωσχολικοί αλλά και οι μαθητές να εξέρχονται πολύ εύκολα και να εκτίθεται σε κίνδυνο.

Με την επιστολή, ο Σύνδεσμος Γονέων καλεί την Υπουργό να επισκεφθεί το σχολείο το συντομότερο δυνατόν για μια επιτόπου εξέταση των προβλημάτων.

Τέλος σημειώνει πως «επιφυλάσσει το δικαίωμα δυναμικών μέτρων για την κατοχύρωση της ασφάλειας των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου.

 

Προς αναζήτηση μελετητή που θα σχεδιάσει την ανάπλαση του παλιού και εδώ και καιρό εγκαταλελειμμένου ιστορικού κινηματοθεάτρου ΡΕΞ, στην πλατεία Βασιλέως Παύλου, βρίσκεται ο Δήμος Λάρνακας.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας μας δήλωσε ότι σύντομα ο δήμος θα προκηρύξει προσφορές για πρόσληψη μελετητή, ο οποίος θα προχωρήσει με τα σχέδια ανάπλασης του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένου και των απαραίτητων στατικών μελετών, για σκοπούς ωρίμανσης του έργου.

Όπως σημείωσε, δύο είναι ιδέες που επεξεργάζεται το δημοτικό συμβούλιο ως προς την μελλοντική λειτουργία του αναπαλαιωμένου κτηρίου. Είτε θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος με αντικείμενο τον κινηματογράφο, είτε θα μετατραπεί σε μουσείο ανθρώπων της Λάρνακας, κάτι που αποτελεί ιδέα του οργανισμού «Λάρνακα 2030».

Σύμφωνα με τον κ.Βύρα, η πλήρης ανάπλαση του ΡΕΞ υπολογίζεται να κοστίσει 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, καθότι ο παλιός κινηματογράφος, μετά την εγκατάλειψή του από τους τελευταίους ενοίκους πριν από χρόνια, παραμένει σε κακή κτηριακή κατάσταση, με τον δήμο να υποχρεώνεται να τον κλειδώσει, αφού κατά καιρούς έβρισκαν στέγη σ’ αυτό άστεγοι.

Η ανάπλαση του ΡΕΞ θα ενταχθεί στον νέο κύκλο ωρίμανσης έργων που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια και υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τα επόμενα 2 με 3 χρόνια. Στην πλατεία Βασιλέως Παύλου, πλησίον του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, βρίσκονται αρκετά ιστορικά κτήρια εκτός από το παλιό κινηματοθέατρο ΡΕΞ,

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι η ανάπλαση της πλατείας Βασιλέως Παύλου θα ενταχθεί κι αυτή στον νέο κύκλο ωρίμανσης έργων με σκοπό την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με τις εργασίες να επεκτείνονται μέχρι και το πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Γραφείο Ενημέρωσης του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Όσον αφορά το υποστατικό που στεγάζει τους οδηγούς ταξί, έναντι του ξενοδοχείου Sun Hall, o Α. Βύρας είπε ότι ο δήμος ψάχνει την κατάλληλη λύση για μεταστέγασή του σε άλλο σημείο.

 

 

 

Send this to a friend