Ένας διαρκής…πόλεμος: Μοιράζεται ξανά η τράπουλα της νύχτας
Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για την ξεχωριστή, αλλά με κοινά στοιχεία δολοφονία των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Θανάση Καλογερόπουλου.
Τα δύο ΤΑΕ σε Λευκωσία και Λεμεσό δουλεύουν παράλληλα, αλλά και ξεχωριστά, αφού η κάθε μια από τις δύο υποθέσεις έχει τα δικά της στοιχεία.
Σε ό,τι αφορά τον χρονικά δεύτερο φόνο, αυτό του Μαυρομιχάλη, σήμερα πέρασαν την πόρτα του ΤΑΕ Λευκωσίας διάφορα πρόσωπα που άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τον επιχειρηματία, ενώ και το ηλεκτρονικό έγκλημα της Αστυνομίας ψάχνει στοιχεία που θα βοηθήσουν τους ανακριτές.
Μαρίνα Χριστοδουλίδου – Λειτουργός Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας
«Γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Και κλειστά κυκλώματα, και η λήψη καταθέσεων. Είναι μεγάλη η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί.»
Η Αστυνομία ψάχνει την ίδια ώρα την πορεία του οχήματος που βρέθηκε καμένο παρά την έξοδο Ιδαλίου, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βγήκε στον αυτοκινητόδρομο μέσω γειτονιών της Ακρόπολης, ώστε να αποφύγει σημεία της Λεωφόρου Λεμεσού στα οποία υπάρχουν κάμερες.
Ένας διαρκής … πόλεμος
Αν υπάρχει ένας ανοικτός φάκελος ο οποίος δεν κλείνει ποτέ για την Αστυνομία, αυτός έχει τον τίτλο «Ο Πόλεμος της νύχτας».
Αυτός ο πόλεμος έμεινα στην ιστορία την δεκαετία του ’90, με αλληλοεξοντώματα φατριών και ένα κύκλο αίματος που έμεινε στη μνήμη των πολιτών την τότε εποχή.
Ανδρέας Αγγελίδης – Τέως Αρχηγός Αστυνομίας (23/03/1999)
«Η πορωμένη συνείδηση αυτών των ανθρώπων τους έχει αποκτηνώσει σε τέτοιο βαθμό που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν αυτές τις ενέργειες.»
Στην πορεία αυτός ο πόλεμος μετεξελίχθηκε, άλλαξε μορφή και διαμορφώθηκε με διαφορετικούς όρους σε κάθε Επαρχία, με το κουμάντο να αλλάζει ενίοτε χέρια γύρω από τα ναρκωτικά, το εμπόριο όπλων, τη διαχείριση νυχτερινών κέντρων και καμπαρέ, την προστασία μαγαζιών, τον τζόγο και ότι άλλο μπορεί να συνθέσει το σκηνικό.
Μέσα σε αυτό το διάστημα βρεθήκαμε μπροστά σε δολοφονιες, αλλαγές στρατοπεδων, πρόσωπα που βρέθηκαν στις λίστες προστασίας μαρτύρων, και ένα σκηνικό το οποίο σήμερα παραπέμπει σε ένα παιχνίδι στο οποίο η τράπουλα μοιράζεται ξανά, με εγκλήματα που άρχισαν μάλιστα να παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή.
Μιχάλης Χατζηβασίλης – Δημοσιογράφος
«Το έγκλημα υπήρχε πάντα. Αυτή τη στιγμή επιστρέφουμε στη δεκαετία του ’90. Όσοι θυμούνται εκείνη την εποχή, είμαστε κάπου κοντά.»
Μοναδική διαφορά με την νύχτα των προηγούμενων δεκαετιών, το γεγονός ότι μπήκαν στο παιχνίδι και αλλοδαπά πρόσωπα συγκεκριμένων εθνικοτήτων, τα οποία ιεραρχικά άρχισαν ανεβαίνουν σε βαθμό που πλέον κάνουν κουμάντο σε αρκετές περιοχές της Ελεύθερης Κύπρου.
Πηγή: alphanews