Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης έξι ετών σε άνδρα ηλικίας 38 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπορία ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα στις 20 περασμένου Μαΐου, μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας βρήκαν στην κατοχή του τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά 204 γραμμάρια κάνναβης, τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά 78 γραμμάρια κοκαΐνης, και το χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ».

Επίσης σε έρευνα στο περιβόλι του είχαν εντοπιστεί ένα θαμμένο πλαστικό βαρέλι που περιείχε 594 γραμμάρια κάνναβης, 50 γραμμάρια κοκαΐνης, μία ζυγαριά με ίχνη κάνναβης, ένα φυτό κάνναβης, ύψους 90 περίπου εκατοστών, το οποίο ήταν φυτεμένο κοντά στην περίφραξη του περιβολιού, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες και 25 πυροτεχνήματα.

 

 

Περίπου 100 παιδιά με αυτισμό, από οργανωμένες δομές ανά την Κύπρο, συμμετείχαν χθες στην «Πτήση Αγάπης», που διοργάνωσε για 4η χρονιά το Μεσογειακό Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, σε συνεργασία με την TUS Airways και την Hermes Airports.

Η πτήση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Λάρνακας και ταξίδεψε προς την Πάφο και επέστρεψε πίσω μέσω Λεμεσού.

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Χρήστος Πέτρου, Γενικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων ανέφερε ότι «κύρια αποστολή του Ιδρύματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας και η ανάπτυξη των αερομεταφορών γενικότερα.

Όμως λόγω και των διεθνών σχέσεων μας, προσπαθούμε να αναλάβουμε ορισμένες πρωτοβουλίες που είναι περισσότερο κοινωνικής φύσης».

Είναι γι’αυτό το λόγο, συνέχισε, «που για τέταρτη χρονιά διοργανώνουμε την πτήση για παιδιά με αυτισμό, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερα προβλήματα να ταξιδέψουν.

Κρίνοντας από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αυτό βοηθά τα παιδιά να έχουν μια όμορφη μέρα και να περάσουν υπέροχα. Θα συνεχίσουμε αυτή τη πρωτοβουλία για το καλό των ατόμων με ιδιαιτερότητες, ενώ έχουμε αποφασίσει τον επόμενο χρόνο εκτός από την «Πτήση Αγάπης» να κάνουμε μια δεύτερη παρόμοια εκδήλωση για άλλη ομάδα συμπολιτών μας.

Από την πλευρά της η κ. Αντωνία Μεσαρίτη, Διευθύντρια στο Κέντρο Λευκωσίας του Παγκύπριου Συνδέσμου για Παιδιά με Αυτισμό ανέφερε ότι Η πτήση ονομάστηκε ‘Πτήση Αγάπης’ γιατί γίνεται με πολλή αγάπη, αφού για τα παιδιά είναι κάτι δύσκολο να ταξιδέψουν με αεροπλάνο σε αντίθεση με όλους εμάς που είναι συνηθισμένο.

Έγινε μια τεράστια διαδικασία προετοιμασίας για να καταφέρουμε να είμαστε στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών μας είναι απερίγραπτη αφού εδώ και εβδομάδες συζητούμε το θέμα του ταξιδιού με αεροπλάνο.

Η πτήση αγάπης ταξίδεψε με Airbus 320, 180 θέσεων και 4μελές πλήρωμα.

 

Send this to a friend