Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό και έκαναν πίσω οι αιγοπροβατοτρόφοι
Έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό και έκαναν πίσω οι αιγοπροβατοτρόφοι

Έλαβαν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό και έκαναν πίσω οι αιγοπροβατοτρόφοι

 

 

Αν και δυσαρεστημένοι, έκαναν πίσω οι αιγοπροβατοτρόφοι από την εξαγγελθείσα εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ερχόμενη Δευτέρα. Και αυτό γιατί παρά το γεγονός πως μέσω διατάγματος αυξάνεται το ποσοστό του αιγοπρόβιου γάλακτος στο 19%, στο χαλλούμι, εν τούτοις όπως αναφέρουν ο καταναλωτής δεν παίρνει αυτό που πληρώνει.

Μάριος Ριαλάς – Εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Αιγοπροβατοτρόφων
«Είναι το μόνο προϊόν στον κόσμο που τον ένα μήνα ο καταναλωτής πληρώνει και παίρνει ένα προϊόν με 10% αιγοπρόβιο, τον επόμενο μήνα με 19% και μετά από δύο μήνες θα το παίρνει με 25%. Φανταστείτε οποιοδήποτε άλλο προϊόν στον κόσμο να έχει αυτή την αυξομείωση.»

Παράλληλα, έλαβαν διαβεβαιώσεις δια στόματος του υπουργού γεωργίας ότι πλέον μόνο αύξηση θα καταγράφει το ποσοστό του αιγοπρόβιου γάλακτος.

 

Μάριος Ριαλάς – Εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Αιγοπροβατοτρόφων
«Και δεν πρόκειται να μειωθεί ξανά μέχρι να φτάσουμε στην πλήρη εφαρμογή του ΠΟΠ στο 50%, είτε αυτή είναι τον Ιούλιο του 24, είτε τον Ιούλιο του 2029 αν πάρουμε τη μεταβατική περίοδο, θέλαμε απλά να ανταμείψουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Γεωργίας για τη λάθος απόφαση προς την σωστή κατεύθυνση.»

Την ίδια ώρα συμφωνήθηκε με τον Πέτρο Ξενοφώντος, όπως όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συναντηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, έτσι ώστε να συμφωνηθεί η ποσόστωση στη βάση χρονοδιαγραμμάτων, μέχρι και την πλήρη εφαρμογή του χαλουμιού ΠΟΠ.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend