Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Στη φωτιά του πολέμου αιμορραγεί η Γάζα, θρήνος για τους αμάχους
Στη φωτιά του πολέμου αιμορραγεί η Γάζα, θρήνος για τους αμάχους

Στη φωτιά του πολέμου αιμορραγεί η Γάζα, θρήνος για τους αμάχους

 

 

Αιμορραγεί στη φωτιά του πολέμου η Γάζα, μετά και το φρικτό κτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς νεκρούς. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια.

Με φόντο τον πόλεμο και το συνεχιζόμενο μακελλειό, επισκέπτεται σήμερα το Ισραήλ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέβαλε την τετραμερή σύνοδο που θα διεξαγόταν σήμερα στην Ιορδανία με τη συμμετοχή του αμερικανού προέδρου, του ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β΄, του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Την ίδια ώρα συνέρχεται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου και αναμένεται να συζητηθεί σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από τη Βραζιλία στο πλαίσιο της προσπάθειας να υιοθετηθεί κοινή θέση για τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

 

Αλληλοεπίρριψη ευθυνών για το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο με θύματα εκατοντάδες αμάχους ξεκίνησε από χθες, Τρίτη. Η οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ χαρακτήρισε «ψέματα» τις κατηγορίες του Ισραήλ, που της επέρριψε την ευθύνη για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην πόλη της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, υπογράμμισε χθες Τρίτη το βράδυ πως ένιωσε «φρίκη» για τους θανάτους «εκατοντάδων παλαιστίνιων αμάχων» στο πλήγμα του νοσοκομείου, το οποίο «καταδίκασε σθεναρά», αποφεύγοντας ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες γι’ αυτό.

Send this to a friend