Home ΛΑΡΝΑΚΑ Με 23 δράσεις ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού
Με 23 δράσεις ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Με 23 δράσεις ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

 

 

Με 23 διαφορετικές δράσεις ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού «#BeActive», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Αθηένου πρωτοπόρησε με μια διαπολιτισμικού χαρακτήρα δράση, με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και της αλληλεπίδρασης, τον κόσμο να έρθει πιο κοντά, να γνωρίσει νέες κουλτούρες και να βοηθήσει στην ένταξη ανθρώπων από άλλες χώρες που ζουν και εργάζονται στον Δήμο».

Συγκεκριμένα στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο γιορτή κατά την οποία ειδική εκπαιδεύτρια της Ινδικής Πρεσβείας έκανε για μια ολόκληρη ώρα ασκήσεις Yoga σε ξένους που ζουν και εργάζονται στην Αθηένου, αλλά και Αθηενίτες που συμμετείχαν στη δράση.

 

Η Αθηένου, προστίθεται, για μια εβδομάδα «μετατράπηκε σε ένα ενεργό αθλητικό «χωριό» («#BeActive Sport Village») και συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα Αθλητισμός για Όλους (ΑΓΟ), τα σχολεία του Δήμου, τους τοπικούς αθλητικούς φορείς, με ειδικό διατροφολόγο, με σχολές χορού, τη Δημοτική Στέγη Ενηλίκων και άλλους. Λαμπαδηδρομία, ποδηλασία, πεζοπορία και αγώνας ανώμαλου δρόμου για μικρούς και μεγάλους, πιλάτες, χοροί, αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καλαθόσφαιρα 3X3, χειροσφαίριση, ήταν μερικές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν».

Send this to a friend