Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μελέτη για επεξεργασία αποβλήτων της βιομηχανικής περιοχής στην Αθηένου
Μελέτη για επεξεργασία αποβλήτων της βιομηχανικής περιοχής στην Αθηένου

Μελέτη για επεξεργασία αποβλήτων της βιομηχανικής περιοχής στην Αθηένου

Σε μελέτη για καθορισμό τρόπου και τόπου επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων, της παραγόμενης λάσπης και άλλων παραγόμενων αποβλήτων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο τα παραγόμενα απόβλητα να ρέουν στην Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου, προχωρεί ο Δήμος.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο Αθηένου, η εναρκτήρια συνάντηση στα πλαίσια της σύμβασης «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών, για διενέργεια μελέτης σκοπιμότητας για την επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων της βιομηχανικής περιοχής Αθηένου».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας, διαδικτυακά εκπρόσωπος του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, το μελετητικό γραφείο «Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε.» που ανέλαβε κατόπιν διαγωνισμού την εκπόνηση της μελέτης, ο Παντελής Σοφοκλέους – ειδικός σύμβουλος του Δήμου σε θέματα περιβάλλοντος και διάφοροι εκπρόσωποι βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου.

 

 

Ο Δήμαρχος Αθηένου, προστίθεται, «χαιρέτισε την προώθηση της μελέτης και ζήτησε τη συνεργασία όλων ώστε αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο και ανάλογα με τα αποτελέσματά της να προωθηθούν τα έργα που θα υποδείξει, για σωστή επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων».

Ανέφερε ότι η Βιομηχανική Περιοχή Αθηένου δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια περίπου και δημιουργήθηκαν 40 βιομηχανικά οικόπεδα, τα οποία εκμισθώθηκαν σε 30 βιομήχανους ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της βιομηχανίας, περιορισμένης και πολύ περιορισμένης οχληρίας.

Ο κ. Καρεκλάς πρόσθεσε ότι «η διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων σήμερα, στον βαθμό που εξασφαλίζεται, πραγματοποιείται από τις ίδιες τις βιομηχανίες με σηπτικούς / απορροφητικούς λάκκους ή με την απομάκρυνσή τους (νωρών, ξεπλυμάτων, υπολειμμάτων και αστικών λυμάτων) με βυτιοφόρα. Δυστυχώς όμως παρουσιάζονται προβλήματα στην απομάκρυνση, με συνεχή παράπονα από δημότες και οχληρία στην περιοχή».

Ανέφερε ακόμα ότι «με βάση τη μελέτη, θα καθοριστεί ο τρόπος και τόπος επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων και της παραγόμενης λάσπης και άλλων παραγόμενων αποβλήτων, ώστε να εκλείψει το φαινόμενο τα παραγόμενα απόβλητα να ρέουν στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το μελετητικό γραφείο Π. Νικολαΐδης και Συνεργάτες Ε.Π.Ε. έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του τι θα περιλαμβάνει η μελέτη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Send this to a friend