Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Kition Ocean Holdings ανακοίνωσε την απόφασή της να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού για το 2024
Η Kition Ocean Holdings ανακοίνωσε την απόφασή της να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού για το 2024

Η Kition Ocean Holdings ανακοίνωσε την απόφασή της να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού για το 2024

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιχειρεί να ρίξει τους τόνους η διαχειρίστρια εταιρεία του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, Kition Ocean Holdings, κλείνοντας το «μέτωπο», που είχε ανοίξει τους προηγούμενους μήνες με τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και τους επαγγελματίες ακτοπλόους (τους ιδιοκτήτες μικρών κρουαζιερόπλοιων) στη μαρίνα Λάρνακας.

Έπειτα, λοιπόν, από τις κινητοποιήσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες οι ακτοπλόοι και οι ιδιοκτήτες σκαφών, διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά τέλη ελλιμενισμού που, όπως υποστήριζαν, επέβαλε η διαχειρίστρια εταιρεία, η Kition, προχώρησε πρόσφατα σε μία κίνηση με απώτερο στόχο, να επιφέρει τη «γαλήνη» στη μαρίνα, εν’ όψει και των μεγάλων έργων, που η εταιρεία εξήγγειλε για το καλοκαίρι του 2024.

 

Κι όλα αυτά, μετά την φυγή αριθμού ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, οι οποίοι «μετακόμισαν» από τη μαρίνα Λάρνακας στη μαρίνα Αγίας Νάπας ή σε άλλα αλιευτικά καταφύγια, όπου τους προσφέρθηκαν ευνοϊκότερα τέλη. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου Κρις Στέκας.

Ως εκ τούτου, η Kition Ocean Holdings ανακοίνωσε την απόφασή της να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής για το 2024.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε προς τους πελάτες της στη μαρίνα Λάρνακας, ο Ιδρυτής της εταιρείας Πάνος Αλεξάνδρου δήλωσε ότι η απόφαση προέκυψε έπειτα από πολλές εσωτερικές συναντήσεις της εταιρείας για την περίοδο 2023-2024 και αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής της για διατήρηση των αρμονικών σχέσεων με τους ιδιοκτήτες των σκαφών.

Περαιτέρω, ο κ.Αλεξάνδρου ανακοίνωσε και την απόφαση της εταιρείας να επωμιστεί το κόστος, πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, για την αγορά κι εγκατάσταση μικρής αποβάθρας, η οποία θα τοποθετηθεί στο πλάι της υφιστάμενης ξύλινης αποβάθρας, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να πραγματοποιούνται οι μίνι κρουαζιέρες και να εξυπηρετούνται οι τουρίστες την επόμενη τριετία, περίοδο κατά την οποία θα βρίσκονται σ’ εξέλιξη τα έργα που εξήγγειλε η Kition στη μαρίνα.

Όπως εξήγησε ο Π. Αλεξάνδρου, η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται σ’ ένδειξης καλής θέλησης κι επιθυμίας των επενδυτών στη μαρίνα Λάρνακας να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες σκαφών, να στηρίξουν και να μειώσουν, όσο γίνεται τις επιπτώσεις, που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της ανάπτυξης του έργου που προγραμματίζει η διαχειρίστρια εταιρεία.

 

Για την αποβάθρα

—————————     

Όσο αφορά τα έργα αναβάθμισης της ιστορικής ξύλινης αποβάθρας παρά τη μαρίνα, η Kition Ocean Holdings ανακοίνωσε ότι αυτά θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2024, καθιστώντας την αποβάθρα πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους.

«Η αποβάθρα θα γίνει πιο ελκυστική. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί η προβολή των σκαφών αναψυχής και ταυτόχρονα το κοινό να μπορεί να περπατήσει στην αποβάθρα, να περάσει ευχάριστα τον χρόνο του και να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών στη μαρίνα με ασφάλεια» ανέφερε ο κ.Αλεξάνδρου.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστερήσεις στα έργα, ο ιδρυτής της Kition είπε ότι προέκυψαν ζητήματα στατικότητας του ναυτίλου, καθώς και σε κάποια σημεία της αποβάθρας, για τα οποία χρειάστηκε αρκετή εργασία κάτω από το νερό.

Ο Πάνος Αλεξάνδρου υποσχέθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση των έργων στην αποβάθρα, θα ακολουθήσουν τα μεγάλα έργα στη μαρίνα και οι εργασίες για τον δρόμο προς το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Δεκέλειας.

 

 

Send this to a friend