Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στα σκαριά αθλητικό πάρκο στο Δασάκι της Άχνας
Στα σκαριά αθλητικό πάρκο στο Δασάκι της Άχνας

Στα σκαριά αθλητικό πάρκο στο Δασάκι της Άχνας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλο αθλητικό πάρκο προγραμματίζεται τα επόμενα χρόνια στην κοινότητα του Δάσους Άχνας, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία ενός νέου χώρου άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και πραγματοποίησης διαφόρων εκδηλώσεων.

Το πάρκο θα χωροθετηθεί σε μια έκταση περίπου 15 χιλιάδων τ.μ. και θα βρίσκεται πλησίον της Β’ βιοτεχνικής περιοχής της προσφυγικής κοινότητας. Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης Δάσους

 

Άχνας Νίκος Βάσιλας είπε ότι το κόστος του έργου θ’ ανέλθει στα 1,2 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η άδεια οικοδομής για το υπό αναφορά πάρκο, για την υλοποίηση του οποίου εκτιμάται ότι θα προκηρυχθούν προσφορές μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο οι κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρωθούν, εκτός απροόπτου, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, προγραμματίζεται η δημιουργία ενός ανοικτού χώρου αθλοπαιδιών με γήπεδα φούτσαλ και καλαθόσφαιρας, skate park, ενώ θα κατασκευαστεί και πεζόδρομος με μαλακό δάπεδο για τρέξιμο και περπάτημα. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθούν ένα μικρό αμφιθέατρο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, αναψυκτήριο και χώροι στάθμευσης. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί σημαντικά και το πράσινο μ’ επιπρόσθετες φυτεύσεις.

«Πρώτιστος στόχος αυτού του έργου είναι ν’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της κοινότητάς μας», ανέφερε ο κ.Βάσιλας, προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα στο Δασάκι Άχνας έχουν ολοκληρωθεί τρία νέα μικρά πάρκα, ενώ εξωραΐστηκαν άλλοι δύο χώροι πρασίνου.

«Στο ένα από τα πέντε πάρκα έχουν τοποθετηθεί και όργανα γυμναστικής, που προσφέρονται για όλες τις ηλικίες. Με το μεγάλο αθλητικό πάρκο που προγραμματίζεται προσεχώς, θα δοθούν και άλλες εναλλακτικές επιλογές στους κατοίκους. Ήταν κάτι που έλειπε από την κοινότητά μας και από την γύρω περιοχή γενικότερα», κατέληξε.

 

Send this to a friend