Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Έβρος: Τρομάζουν οι εικόνες στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης (φώτο)
Έβρος: Τρομάζουν οι εικόνες στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης (φώτο)

Έβρος: Τρομάζουν οι εικόνες στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης (φώτο)

 

 

Αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες έδιναν κατά την διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να δίνουν σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά.

 

Στις επιχειρήσεις στον Έβρο συμμετέχουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

 

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε τη συνδρομή της στην περιοχή Σουφλιού Έβρου και η κυπριακή αποστολή.

Στο μεταξύ, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη Έβρου προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτήν και να κατευθυνθούν προς Τυχερό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»..

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κασσιτερά Ροδόπης προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Σάπες. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κασσιτερά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Την περαιτέρω διεύρυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων προανήγγειλε εξάλλου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως μετά τον έλεγχο της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς θα ακολουθήσει η διερεύνηση των αιτίων προκλησής της.

Ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε επιθεώρηση με Super Puma πάνω από την πληγείσα περιοχή, ενώ παρακάθισε σε σύσκεψη σε αίθουσα του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης όπου ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για τα ενεργά μέτωπα, την εκδήλωση πολλών εστιών στη Δαδιά και για τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

 

 

Send this to a friend