Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Ένα πρότυπο γραμμικό πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής προγραμματίζεται στην παραλία Καστέλλας, παρά το ψαρολίμανο Λάρνακας, με στόχο την προσέλκυση ντόπιων και ξένων, οι οποίοι είναι λάτρεις των τεχνικών εκγύμνασης που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα.

Το παραλιακό πάρκο, που αναμένεται ότι θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Κύπρο, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού. Στο χώρο θα τοποθετηθούν όργανα καλλισθενικής γυμναστικής, ένας είδος γυμναστικής που έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Οι ασκήσεις καλλισθενικής γυμναστικής είναι εμπνευσμένες από τον τρόπο εκγύμνασης των αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών και αθλητών και είναι σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση και ν’ αναπτύξουν τον φυσικό όγκο του ατόμου.

 

Το πάρκο που θα δημιουργηθεί θ’ απευθύνεται σε ενήλικους και παιδιά κι ένας από τους στόχους του είναι η διοργάνωση μελλοντικά αθλητικών διαγωνισμών. Η επιλογή της παραλίας Καστέλλας, στην περιοχή Μακένζι, έγινε εξαιτίας του μεγάλου ανοικτού χώρου που διαθέτει, αλλά και της τοποθεσίας της, καθότι είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή, με μεγάλο αριθμό τουριστικών καταλυμάτων και νέων οικιστικών μονάδων. Την ετοιμασία της πρότασης έχει αναλάβει ο Δήμος Λάρνακας.

Εξού και συλλέγονται πληροφορίες από επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν εμπειρίες από παρόμοιους χώρους και πάρκα στο εξωτερικό. Οι φορείς της Λάρνακας πιστεύουν ότι με τη λειτουργία του το πάρκο καλλισθενικής γυμναστικής θ’ αποτελέσει εμπλουτιστικό έργο που θα προσελκύσει ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Παράλληλα, οι παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις θα μπορούν να το περιλάβουν στα πλεονεκτήματα και στις δραστηριότητες της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε, ότι στα πλαίσια του προγράμματος για εμπλουτισμό των παραλιών, οι τοπικές αρχές ήδη έχουν προχωρήσει στη δημιουργία πέντε υπαίθριων παραλιακών γυμναστηρίων και αθλητικών υποδομών στις ακτές της Ορόκλινης και της Πύλας, ενώ ταυτόχρονα φυτεύτηκαν κι εκατοντάδες φοινικόδεντρα.

 

Δύο περιφερειακά ταχυδρομικά γραφεία βρίσκονται «στα σκαριά» στην επαρχία Λάρνακας, τα οποία με τη λειτουργία τους αναμένεται ν’ αποσυμφορήσουν το υφιστάμενο ταχυδρομείο παρά την πλατεία Βασιλέως Παύλου, στη Λάρνακα. Το ταχυδρομικό γραφείο στον συνοικισμό αυτοστέγασης Λειβαδιών πρόκειται να λειτουργήσει, εκτός απροόπτου, αρχές ερχόμενου Οκτωβρίου. Πριν από περίπου ένα χρόνο οι ταχυδρομικές υπηρεσίες ενοικίασαν υποστατικό που βρίσκεται στο δεύτερο εμπορικό κέντρο του συνοικισμού αυτοστέγασης και ήδη σ’ αυτό έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες αναδιαμόρφωσης του χώρου. Αυτό που υπολείπεται είναι η εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Σωφρόνης Τσιάρτας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχει κατακυρωθεί η προσφορά για την εγκατάσταση του συστήματος συναγερμού στο υποστατικό και τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσ

ουν οι εργασίες. Πιστεύεται ότι σε περίπου ενάμισι μήνα όλα θα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του νέου ταχυδρομικού γραφείου. Το Ταχυδρομείο Λειβαδιών δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους 9-10 χιλιάδες κατοίκους του δήμου, αλλά και τους κατοίκους της ανατολικής περιφέρειας της Λάρνακας, δηλαδή της Ορόκλινης, των Κελιών, της Πύλας, των Τρούλλων καθώς και τους κατοίκους των προσφυγικών συνοικισμών.

Όλος αυτός ο κόσμος υποχρεώνεται σήμερα να εξυπηρετείται από το υφιστάμενο ταχυδρομείο, στο κέντρο της Λάρνακας (δίπλα από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης), όπου εκτός από την ανεπάρκεια χώρων, παρατηρείται και σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Ο κ.Τσιάρτας ανέφερε ότι το ταχυδρομείο στα Λειβάδια θα λειτουργήσει αρχικά με μόνο έναν υπάλληλο, αλλά στο γραφείο αυτό θα στεγάζονται και οι ταχυδρομικοί διανομείς της περιοχής. «Θα φροντίσουμε να διορίσουμε έγκαιρα τον υπάλληλο και πιστεύουμε πως μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου το ταχυδρομείο στα Λειβάδια θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τον κόσμο», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι άγνωστοι έκλεψαν το μπόιλερ του νερού που είχε εγκατασταθεί στο υποστατικό που προορίζεται να λειτουργήσει ως ταχυδρομείο, στον συνοικισμό αυτοστέγασης Λειβαδιών. Ως εκ τούτου, οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες υποχρεώθηκαν ν’ αγοράσουν καινούργιο μπόιλερ, ωστόσο η εγκατάστασή του θα γίνει αφού προηγουμένως τοποθετηθεί και λειτουργήσει το σύστημα συναγερμού.

Παράλληλα, οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες προγραμματίζουν τη λειτουργία ενός ακόμα περιφερειακού ταχυδρομείου, αυτή τη φορά στην κοινότητα Κιτίου, το οποίο θα εξυπηρετεί την δυτική περιφέρεια της Λάρνακας, δηλαδή τους κατοίκους των περιοχών Δρομολαξιάς – Μενεού, Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Ο κ.Τσιάρτας ανέφερε ότι το ταχυδρομείο στο Κίτι αναμένεται να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει αρχές του νέου χρόνου. Όσον αφορά το θέμα της μεταστέγασης του υφιστάμενου Ταχυδρομείου Λάρνακας, ο αναπληρωτής διευθυντής των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι το θέμα έχει προς το παρών σκαλώσει.

«Το σενάριο μεταστέγασης στην βιομηχανική περιοχή της «Παμπούλας», το οποίο αρχικά είχε εξεταστεί, δεν φαίνεται να προχωρεί, ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται και κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις. Προς το παρών, όμως, δεν διαφαίνεται κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα.

Πιστεύουμε, πάντως, πως με τη λειτουργία των δύο περιφερειακών ταχυδρομείων, στα Λειβάδια και στο Κίτι, το υφιστάμενο Ταχυδρομείο Λάρνακας θ’ αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της λειτουργίας των δύο νέων περιφερειακών ταχυδρομείων και αναλόγως θα πράξουμε», κατέληξε ο Σωφρόνης Τσιάρτας.

 

 

 

Send this to a friend