Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ένα μοναδικό περιβαλλοντικό πάρκο και χώρο άθλησης προγραμματίζει ο Δήμος Λιβαδιών
Ένα μοναδικό περιβαλλοντικό πάρκο και χώρο άθλησης προγραμματίζει ο Δήμος Λιβαδιών

Ένα μοναδικό περιβαλλοντικό πάρκο και χώρο άθλησης προγραμματίζει ο Δήμος Λιβαδιών

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλο περιβαλλοντικό πάρκο προγραμματίζει ο Δήμος Λειβαδιών και προς τούτο ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμό, για πρόσληψη μελετητή που θα σχεδιάσει το έργο.

Στην ουσία, το έργο αυτό θ’ αφορά ένα πολυλειτουργικό χώρο πρασίνου και άθλησης και θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Πανέρκα». Θα είναι ένα μοναδικό πάρκο, που όμοιό του δεν υπάρχει όχι μόνο στα Λειβάδια, αλλά ούτε στην ανατολική περιφέρεια της Λάρνακας.

 

Ήδη η δημοτική αρχή προκήρυξε διαγωνισμό για παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών, για τη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλουν προσφορές μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Ακολούθως, εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα, θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο και θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός πολύ μεγάλου πολυλειτουργικού χώρου πρασίνου με βάση τους όρους που θα καθορίσει ο Δήμος Λειβαδιών.

Ο δήμαρχος Μάριος Αρμένης δήλωσε ότι φιλοδοξία της τοπικής αρχής είναι να κατασκευαστεί μια όαση πρασίνου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και χώροι άθλησης.

Όπως ανέφερε, θα είναι ένα έργο που θ’ αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων Λειβαδιών και των γύρω περιοχών. Η δαπάνη εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Το περιβαλλοντικό πάρκο θα δημιουργηθεί σε κρατική γη έκτασης περίπου 23 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Επιδίωξη του Δήμου Λειβαδιών είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και ξεκούρασης για τους πολίτες, γι’ αυτό και θα ζητηθεί από τους μελετητές όπως στα σχέδια συμπεριληφθούν γήπεδα φούτσαλ, πετόσφαιρας, αντισφαίρισης, skate park, μίνι γκολφ, μεγάλος παιδότοπος, ποδηλατόδρομος, περιμετρικός διάδρομος για περπάτημα καθώς και όργανα γυμναστικής.

Επιθυμία της δημοτικής αρχής θα είναι, επίσης, η ενίσχυση του πρασίνου, με την διατήρηση των ψηλών δέντρων που ήδη υπάρχουν στην περιοχή, ενώ στα σχέδια αναμένεται να συμπεριληφθούν, ακόμα, η δημιουργία τεχνητής λίμνης, βοτανικού κήπου, κήπου με αρωματικά φυτά και μουσείου για τη φύση.

Ο Μάριος Αρμένης δήλωσε ότι στόχος είναι μέχρι τις αρχές του 2024 να προκηρυχθούν οι προσφορές για τις κατασκευαστικές εργασίες.

 

Send this to a friend