Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Πλημμύρισε» από Κύπριους ο Πρωταράς!
«Πλημμύρισε» από Κύπριους ο Πρωταράς!

«Πλημμύρισε» από Κύπριους ο Πρωταράς!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πλησιάζουν το εκατό τοις εκατό οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά τον Αύγουστο. Η κρίση από την πανδημία έχει ξεπεραστεί, ενώ σημαντικό κομμάτι από τις απώλειες της ρωσικής αγοράς καλύφθηκε από καινούργιες αγορές.

Η κατεξοχήν τουριστική επαρχία της Κύπρου, η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, βιώνει, πια, εποχές προ κορωνιού, με τους τοπικούς τουριστικούς φορείς να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τον αριθμό των κρατήσεων.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Παναγιώτης Κωνσταντίνου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι αυτή την εποχή οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά κυμαίνονται από 90% έως 95%.

Σ’ αυτές τις αυξημένες πληρότητες συνέβαλε και η μαζική κάθοδος Κυπρίων παραθεριστών εν’ όψει των διακοπών του Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ.Κωνσταντίνου, ειδικά στον Πρωταρά παρατηρείται αυτή την περίοδο ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από ντόπιους επισκέπτες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου ανέφερε ότι η αγγλική παραμένει η πρώτη αγορά, για την κυπριακή τουριστική βιομηχανία γενικότερα, ενώ η πολωνική αγορά είναι αυτή που έκανε την μεγάλη διαφορά το φετινό καλοκαίρι, κυρίως στην ελεύθερη Αμμόχωστο, συμβάλλοντας στο να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος από τις απώλειες των Ρώσων.

Αύξηση παρατηρείται και από τις αγορές της Σκανδιναβίας, του Ισραήλ καθώς και από χώρες της κεντρικής Ευρώπης (κυρίως Γερμανία, Ελβετία).

Μικρή μείωση τον Σεπτέμβριο

——————————————-   

Κι ενώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι πληρότητες των μονάδων στην επαρχία Αμμοχώστου θα είναι αυξημένες, τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί μικρή μείωση.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου είπε ότι σύμφωνα με τις έως τώρα κρατήσεις, οι πληρότητες κατά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων της επαρχίας, θα κυμανθούν μεταξύ 70%-80%, ενώ περαιτέρω μείωση αναμένεται τον Οκτώβριο, παρόλο που υπάρχουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, μία τάση που, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων, είναι αυξημένη το φετινό καλοκαίρι.

«Ενίσχυση» στις παραλίες

————————————-  

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμος Αγίας Νάπας ανακοίνωσε την τοποθέτηση 4.000 καινούργιων αναπαυτικών ξαπλώστρων και 1.000 ομπρελών θαλάσσης, συνολικής αξίας 670 χιλιάδων ευρώ, στις οργανωμένες παραλίες του τουριστικού θερέτρου.

Ο δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου συναντήθηκε πρόσφατα με το προσωπικό που εργάζεται στις παραλίες, στην παρουσία του επιθεωρητή παραλιών Δημήτρη Πατέρα.

Ο κ. Ζαννέττου ευχαρίστησε όλους για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε οι παραλίες της Αγίας Νάπας να παραμένουν καθαρές και οι επισκέπτες να τυγχάνουν όσο το δυνατόν καλύτερης εξυπηρέτησης και ποιοτικές υπηρεσίες.

«Η συμβολή και η έμπρακτη στήριξη του προσωπικού των παραλιών, στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα, να επιτευχθεί, ο στόχος που τέθηκε τα τελευταία χρόνια, για αναβάθμιση των υπηρεσιών, που προσφέρονται στις παραλίες της Αγ. Νάπας», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

 

Send this to a friend