Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πάει (και) στην Τερσεφάνου το αποχετευτικό
Πάει (και) στην Τερσεφάνου το αποχετευτικό

Πάει (και) στην Τερσεφάνου το αποχετευτικό

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επεκτείνεται και στην Τερσεφάνου το Αποχετευτικό Σύστημα Λάρνακας. Το τοπικό συμβούλιο αποχετεύσεων δημοσίευσε την Τετάρτη, 2 Αυγούστου, τον διαγωνισμό, για την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος στην κοινότητα της δυτικής περιφέρειας Λάρνακας και δέχεται προσφορές μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. 

Θ‘ ακολουθήσει η κατακύρωση και η προετοιμασία της έναρξης των εργασιών, κάτι που υπολογίζεται να γίνει περί τα τέλη του 2023 με αρχές του 2024.

 

Η δαπάνη έχει οριστεί στα 7,6 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιο Γ4 που αφορά την κοινότητα Τερσεφάνου είναι το τέταρτο από τα συνολικά πέντε που περιλαμβάνει η Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας, η οποία θα καλύψει τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Απομένει η σύμβαση των αντλιοστασίων για να ολοκληρωθεί η δημοπράτηση όλων των συμβολαίων της Γ΄ φάσης. Το αμέσως προηγούμενο συμβόλαιο με τον κωδικό Γ1, αξίας 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε τον περασμένο Ιούνιο και αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων και σύνδεσή του με τον υφιστάμενο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας σε τμήματα της κοινότητας Κιτίου, του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και του παραλιακού μετώπου Περβολιών.

Το συμβόλαιο αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου στην ανατολική υπολεκάνη του οικισμού Κιτίου, τμήματος του οικισμού Δρομολαξιάς – Μενεού, του συλλεκτήρα της οδού Μενεού – Περβολιών, του παραλιακού μετώπου Περβολιών –  Μενεού και τους καταθλιπτικούς αγωγούς κεντρικών αντλιοστασίων.

Οι υπόλοιπες εκτάσεις των κοινοτήτων Κιτίου και Περβολιών και του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού έχουν ενταχθεί στα κατασκευαστικά συμβόλαια Γ2 και Γ3, τα οποία ήδη έχουν υπογραφεί.

Πλέον, με την προκήρυξη και του συμβολαίου για την κοινότητα Τερσεφάνου, πλησιάζει να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της επέκτασης του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας στις περιοχές δυτικά του αερολιμένα.

Send this to a friend