Home ΛΑΡΝΑΚΑ Α. Βύρας: «Έχουμε πολλές ιδέες για αξιοποίηση της Παμπούλας»
Α. Βύρας: «Έχουμε πολλές ιδέες για αξιοποίηση της Παμπούλας»

Α. Βύρας: «Έχουμε πολλές ιδέες για αξιοποίηση της Παμπούλας»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκστρατεία κατεδάφισης εγκαταλελειμμένων υποστατικών και παραπηγμάτων βρίσκεται σ’ εξέλιξη από το Δήμο Λάρνακας σε μια προσπάθεια να ευπρεπιστούν περιοχές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ήταν υποβαθμισμένες.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, τις τελευταίες μέρες ολοκληρώθηκε από συνεργεία του δήμου η κατεδάφιση του καμένου κι επικίνδυνου υποστατικού που βρισκόταν έναντι του Τζαμιού, στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου.

 

Πρόκειται για μια πολυσύχναστη τοποθεσία, από την οποία περνούν καθημερινά ξένοι τουρίστες, καθότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά και πλησίον της πλατείας του Αγίου Λαζάρου.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας αναφέρεται στις προσπάθειες ευπρεπισμού και άρσης της επικινδυνότητας πολλών παραπηγμάτων και κτηρίων εντός της πόλης, οι οποίες, όπως αναφέρει, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

«Είναι μια πρόκληση ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, ωστόσο μ’ επιμονή, συνέπεια και οργανωμένο προγραμματισμό ήδη έχουμε πετύχει σημαντικές αλλαγές», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρνακας και προσθέτει ότι σε λίγες εβδομάδες οι κατεδαφίσεις εγκαταλελειμμένων υποστατικών θα επεκταθούν και στην βιομηχανική περιοχή Παμπούλας, η οποία παρόλο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, εντούτοις παραμένει αναξιοποίητη εδώ και πολλές δεκαετίες.

Η αρχή με το πάρκινγκ

———————————-

Η αρχή με τις προσπάθειες ευπρεπισμού παραμελημένων τοποθεσιών έγινε με την κατεδάφιση της μικρής «παραγκούπολης» που βρισκόταν έναντι του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Τα τσίγκινα παραπήγματα αυτά, τα οποία είχαν ανεγερθεί μετά την τουρκική εισβολή του 1974 για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες επαγγελματίες, έχουν προ πολλού κατεδαφιστεί και στο μέρος αυτό βρίσκονται σ’ εξέλιξη εργασίες δημιουργίας ενός σύγχρονου δημοτικού χώρου στάθμευσης, χωρητικότητας πέραν των 90 οχημάτων. Το έργο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά τα υποστατικά που κατεδαφίστηκαν πρόσφατα απέναντι από το Τζαμί, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο δήμος είναι στη διάθεση του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, στον οποίο ανήκει ο χώρος, προκειμένου ν’ αξιοποιηθεί κατάλληλα προς όφελος της πόλης.

Για την περιοχή της Παμπούλας, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Ενέργειας, ο κ.Βύρας είπε ότι ήδη τα συνεργεία του δήμου έχουν κατεδαφίσει 4-5 εγκαταλελειμμένα υποστατικά, ενώ έχουν προκηρυχθεί προσφορές για κατεδάφιση ακόμα τριών παραπηγμάτων, τα οποία μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κατεδαφιστούν κι αυτά.

«Η Παμπούλα είναι μια περιοχή που πρέπει επειγόντως να αξιοποιηθεί.

Εάν δεν μπορεί το κράτος να το πράξει, τότε ζητούμε όπως η γη παραχωρηθεί στο δήμο, διότι έχουμε πολλές ιδέες για αξιοποίησή της», σημείωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend