Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Άλλοι 16 παράτυποι μετανάστες έφθασαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο
Άλλοι 16 παράτυποι μετανάστες έφθασαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Άλλοι 16 παράτυποι μετανάστες έφθασαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

 

 

Νεαρός ηλικίας 20 ετών συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης ατόμων να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, μετά την άφιξη με βάρκα στη περιοχή Κάβο Γκρέκο, 16 ανδρών, μεταξύ των οποίων και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, «γύρω στις 2.20 το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου, εντοπίστηκε σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 16 παράτυποι μετανάστες, όλοι άνδρες μεταξύ τους τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι».

Προστίθεται ότι «οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στη μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Πουρνάρα».

 

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός προσώπου ηλικίας 20 ετών, που φέρεται να ήταν ο οδηγός της βάρκας, ο οποίος και συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα ο 20χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Send this to a friend