Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ζητούν την διενέργεια μελέτης για βελτίωση του δρόμου Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά
Ζητούν την διενέργεια μελέτης για βελτίωση του δρόμου Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά

Ζητούν την διενέργεια μελέτης για βελτίωση του δρόμου Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κίνδυνος – θάνατος εξακολουθεί να είναι ο δρόμος Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά, ο οποίος θεωρείται η βασική οδική αρτηρία, που ενώνει την ελεύθερη Κύπρο με την περιοχή του Μαχαιρά.

Ο δρόμος, ο οποίος χρησιμοποιείται από χιλιάδες αυτοκινητιστές, ξένους και ντόπιους, χρειάζεται επειγόντως διαπλάτυνση, ενώ παραμένει χωρίς πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες υποδομές, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πρόκλησης δυστυχημάτων να είναι μεγάλος.

 

Ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι όσα διαβήματα έχουν γίνει κατά καιρούς προς τα αρμόδια τμήματα για βελτίωση του δρόμου έχουν πέσει στο κενό. Όπως ανέφερε, το αίτημα για βελτίωση του δρόμου έχει να κάνει πρωτίστως με την ασφάλεια και προστασία των οδηγών, των πεζών και των ποδηλατιστών που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη οδική αρτηρία.

Ο κ. Σοφοκλέους εξήγησε ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται πιο οξύ στο τμήμα του δρόμου που διαπερνά την οικιστική περιοχή Λευκάρων με κατεύθυνση τον Μαχαιρά, όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετά σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, κυρίως με ξένους οδηγούς.

«Σε πολλές περιπτώσεις οι ξένοι τουρίστες οδηγούν τα οχήματά τους από συνήθεια στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, αγνοώντας ότι στην Κύπρο οδηγούμε από τα αριστερά. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία δυστυχήματα.

Το αίτημά μας αφορά, επίσης, την ασφάλεια των ποδηλατιστών, αφού έχουμε πολλούς ποδηλάτες οι οποίοι χρησιμοποιούν τον δρόμο χωρίς την ύπαρξη ποδηλατόδρομου, την ίδια ώρα που έχουμε και πολλούς πεζούς, οι οποίοι περπατάνε στην άκρη του δρόμου χωρίς την ύπαρξη πεζοδρομίου», σημείωσε ο Δήμαρχος Λευκάρων.

Διενέργεια μελέτης

—————————  

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για διενέργεια μελέτης που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα έργα, τα οποία θα επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στον υπό αναφορά δρόμο.

Το ίδιο αίτημα, που ασπάζονται όλες οι κοινότητες της ορεινής επαρχίας Λάρνακας, έχει τεθεί και από την τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κατά την τελευταία συνάντηση που έγινε με τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Οι φορείς της Λάρνακας θεωρούν ότι η διενέργεια μελέτης για βελτίωση του δρόμου Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά είναι επιτακτική ανάγκη, αφού κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα των καλοκαιρινών μηνών, παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση στον δρόμο αυτό, με τους ταξιδιώτες να έχουν τελικό προορισμό την πανέμορφη δασώδη περιοχή του Μαχαιρά και την Ιερά Μονή της Παναγίας, που βρίσκεται εκεί.

Send this to a friend