Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η πρώτη κινητοποίηση Λαρνακέων για το παλιό νοσοκομείο
Η πρώτη κινητοποίηση Λαρνακέων για το παλιό νοσοκομείο

Η πρώτη κινητοποίηση Λαρνακέων για το παλιό νοσοκομείο

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη οργανωμένη κινητοποίηση του Δήμου Λάρνακας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κωλυσιεργία που παρατηρείται εκ μέρους του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, (ΟΚΥπΥ) να μεταφέρει τις υπηρεσίες του από το παλιό νοσοκομείο της πόλης στην νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κτηρίου, το οποίο προορίζεται για νέο δημοτικό μέγαρο.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, ως πρώτο βήμα έκφρασης της δυσαρέσκειας που υπάρχει για το θέμα αυτό, στις 9 Ιουνίου 2023, στις 5μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο του παλαιού νοσοκομείου, στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν η Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και δημότες.

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφασή του ημερομηνίας 15 Σεπτεμβρίου 2020, έδινε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ για μεταφορά των υπηρεσιών του από το παλαιό νοσηλευτήριο στον 2ο όροφο της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Παρόλο που υπήρχαν διαθέσιμα και τα σχετικά κονδύλια, εντούτοις σχεδόν τρία χρόνια μετά ακόμα δεν έγινε οποιαδήποτε ενέργεια μεταστέγασης, προς απογοήτευση του δήμου της πόλης.

«Η κωλυσιεργία που παρατηρείται επηρεάζει και καθυστερεί τις διαδικασίες μεταστέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου, την ώρα που ο δήμος είναι έτοιμος, από τον περασμένο Μάρτιο, να προκηρύξει προσφορές για την εκτέλεση του έργου, αφού ολοκληρώθηκε η μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων οικοδομών και κατεδάφισης υφιστάμενων οικοδομών που δεν είναι διατηρητέες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας.

Να σημειωθεί, ότι η μετατροπή του παλιού νοσοκομείου σε νέο δημοτικό μέγαρο θεωρείται έργο ζωτικής σημασίας για τη Λάρνακα, καθότι, εκτός των άλλων, θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την πρόσβαση των δημοτών προς τις υπηρεσίες του δήμου, αφού το παλιό νοσοκομείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Παράλληλα, όμως, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην μεταφορά των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, πέραν των άλλων συνεπειών, έχει ήδη επιφέρει σημαντική αύξηση στο κόστος εκτέλεσης του έργου ανάπλασης του παλιού νοσηλευτηρίου. Και όσο η αδράνεια θα συνεχίζεται, τόσο οι αυξήσεις θα μεγαλώνουν.

Ο Δήμος Λάρνακας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες μετακίνησης του ΟΚΥπΥ κι εφόσον συνεχιστούν οι καθυστερήσεις, τότε οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν. «Ο Δήμος Λάρνακας έχει επιδείξει σοβαρότητα και σεβασμό στις διαδικασίες του ΟΚΥπΥ, αλλά δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει απαθής εις βάρος των συμφερόντων των δημοτών του. Γι’ αυτό απευθύνει ύστατη έκκληση όπως τα προτεινόμενα χρονοδιαγράμματα από τον ΟΚΥπΥ υλοποιηθούν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λάρνακας με γραπτή επιστολή του, ημερομηνίας 24 Μαΐου 2023, καλεί τον ΟΚΥπΥ να ορίσει άμεσα συνάντηση για συζήτηση του θέματος.

Send this to a friend