Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Δήμο Λάρνακας, εξαιτίας της παρατεταμένης καθυστέρησης που παρατηρείται στην μετακόμιση των υπηρεσιών του ΟΚΥπΥ, από το παλιό νοσοκομείο της πόλης στη νέα πτέρυγα του γενικού νοσοκομείου, προκειμένου ν’ απελευθερωθούν οι χώροι και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου, το οποίο προορίζεται να μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο της Λάρνακας.

Θέση του δήμου, είναι ότι αυτές οι υπηρεσίες έπρεπε να είχαν μεταφερθεί μέχρι το τέλος του 2022. «Δυστυχώς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μας είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας. Παρά τις επανειλημμένες επιστολές που έχουμε στείλει ως δήμος, οι υπηρεσίες δεν έχουν μετακινηθεί ακόμα.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», δήλωσε φανερά ενοχλημένος. Όπως μας είπε ήδη έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Υγείας, ενώ το θέμα θα τεθεί κι ενώπιον του ΠτΔ στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό στις 2 Μαῒου.

Ο Ανδρέας Βύρας προειδοποίησε πως εάν δεν δοθεί λύση στο θέμα, τότε ο Δήμος Λάρνακας προτίθεται να πάρει δυναμικά μέτρα αντίδρασης.

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Α. Πασιουρτίδης και τα μέλη της επιτροπής Υγείας, ενέγραψαν προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των καθυστερήσεων νοσοκομείο Λάρνακας.

 

Υπογράφηκε χθες η Σύμβαση για το Έργο «Γενική Συντήρηση Κυβερνητικών Οικισμών για την επαρχία Λάρνακα 2023 -2025».

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες γενικής συντήρησης σε οικιστικές μονάδες στους προσφυγικούς οικισμούς της επαρχίες μας που σχετίζονται με την προστασία της ασφάλειας και υγείας των προσφύγων.

Οι πολυκατοικίες στην επαρχία Λάρνακας που περιλαμβάνονται στο νέο Σχέδιο Χορηγιών «κτίΖΩ» θα αξιολογηθούν και θα τύχουν χειρισμού στο πλαίσιο των προνοιών του Σχεδίου αυτού.

Η διάρκεια του συμβολαίου είναι 24 μήνες. Παρόμοιας φύσης συμβόλαια εκτελούνται σε όλες τις επαρχίες παγκύπρια.

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για διάσωση μετά από σεισμό και κατάρρευση κτιρίων» που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Στρατόπεδο της 31ης Μοίρας Καταδρομών στο Ζύγι.

Την άσκηση παρακολούθησε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου η οποία χαρακτήρισε «εντυπωσιακά» τα αποτελέσματα της άσκησης προσθέτοντας ότι η ετοιμότητα των πυροσβεστών είναι σε υψηλά επίπεδα και αυτό φαίνεται και από όσα έχουμε δει στην άσκηση.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι ένα σημαντικό εργαλείο στην διάσωση ανθρώπων, ενώ έχουμε παρακολουθήσει και τη συμμετοχή των σκύλων της Πυροσβεστικής, οι οποίοι είναι σε ετοιμότητα».

Ως η αρμόδια Υπουργός, κατέληξε «μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω για αυτά που έχω δει και εξήγησε ότι «είναι παρά πολύ καλός ο προγραμματισμός ο συντονισμός και το έμψυχο υλικό καθώς και η χρήση της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας».

Send this to a friend